Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Veiligheidsbril op sterkte | Zorg dat uw ogen niet beschadigd worden

 

Rondvliegende deeltjes, schadelijke straling, stoffen die in de ruimte zweven: het zijn allemaal oorzaken voor beschadiging aan het oog. Om deze beschadiging tegen te gaan, is het belangrijk dat er met een goede bescherming wordt gewerkt. Als er een bescherming wordt gedragen, hebben de schadelijke stoffen geen kans om in het oog terecht te komen. Hierdoor kunt u met voldoende veiligheid werken. Er zijn verschillende soorten bescherming en het hangt er dan ook vanaf voor welk doel u de bescherming wilt gebruiken, wat bij u past. Als u aan de slag gaat met lassen of een andere werkzaamheid dat uw ogen kan schaden, is het belangrijk dat u een veiligheidsbril op sterkte gebruikt.

 

Wat is een veiligheidsbril op sterkte?

Tijdens het werken in verschillende sectoren waarbij veel opvliegende deeltjes zijn, is een veiligheidsbril van belang. Deze bril beschermt de ogen tegen deze schadelijke stoffen, waardoor u geen risico loopt op bijvoorbeeld blindheid of andere schade aan het oog. Als u in het normale leven een bril draagt, is het werken met een veiligheidsbril echter iets lastiger. U wilt niet dat uw eigen bril beschadigd raakt en de bril zorgt ervoor dat de veiligheidsbril niet goed aansluit. Het is niet handig om de veiligheidsbril over uw eigen bril heen te plaatsen, maar u wilt natuurlijk wel voldoende kunnen zien. Als u slecht zicht hebt, zal dit ook invloed hebben op uw werkzaamheden. Om dit te voorkomen, is er een veiligheidsbril op sterkte.

 

Opmeten

Het maken van een veiligheidsbril op sterkte is erg makkelijk. Als u precies uw sterkte weet, kunt u deze doorgeven. Vervolgens wordt er een passende bril voor u gemaakt die u beschermd tegen de stoffen én waardoor u goed zicht hebt. Als u uw maten niet precies weet, kunt u uw ogen eenvoudig ergens laten opmeten. Een professional weet hier raad mee. Samen werken we veilig.

Linkruil.org

Comments are closed.