Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Verwachtingen bouwsector

De btw verlaging in de bouwsector heeft er voor gezorgd dat menig mens huis en tuin onder handen heeft genomen. Dit heeft dan ook sterk geleidt tot een duidelijke toename in het aantal projecten. Hiermee wilde de regering bereiken dat de bouwsector weer aan zou trekken en de werkgelegenheid hier zou toenemen. De verwachting is absoluut uitgekomen. Maar de btw verlaging is al een aantal keer verlengt en loopt nu tot slechts 1 juli 2015. Dit betekent dat vele mensen de laatste wijzigingen snel aan het doorvoeren zijn, maar daarna?

Terugval bouwsector

De verwachting gaat dat wanneer de bouw belasting terug wordt doorgevoerd naar 21% dat de bouw projecten afnemen. Afnemende projecten zal het herstel, dat nu gaande is, in de weg staan. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat 2 op de 5 mensen nog maar aangeeft een klus uit laat besteden. Dit is dan ook de reden dan 70% van de vakmensen aangeeft bang te zijn voor een afnemende vraag naar het aantal klussen.

Bouw studenten

Sinds vorig jaar was er een duidelijke toename te constateren in de bouwsector. Dit leidde er dan ook toe dat bouwopleidingen erg populair waren. Zeker de opleiding tot timmerman en de opleiding tot metselaar worden steeds weer meer gewaardeerd. Voor de mensen in opleiding is het dan ook te hopen dat de aantrekkende bouwsector voortduurt. Een stagnerende of krimpende bouwsector zal weer leiden tot een mindere mate aan werkgelegenheid. Kijk voor informatie over populaire bouwopleidingen op http://www.bouwopleidingzuidwest.nl/

Linkruil.org

Comments are closed.