Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Visitekaartjes gebruik in Japan

Meishi

In Japan is, zoals meerdere handelingen in dat land, het uitwisselen van visitekaartjes in ritueel uit te voeren.

Het Japanse ritueel van de overdracht van je persoonlijke visitekaartje aan een andere klant of prospect heet Meishi.

Uitwisseling van visitekaartjes

Men wordt verwacht dit ritueel aan te bieden wanneer men bijvoorbeeld een nieuwe zakenrelatie ontmoet. De bijbehorende visitekaartjes worden bewaard in een visitekaarthouder, bijvoorbeeld een lederen hoesje. Zodoende zorg je ervoor dat de visitekaartjes niet verkreukt raken, want dat kan beschouwd worden als een teken van minachting of onachtzaamheid.

De visitekaart uitwisseling vindt plaats door met 2 handen het visitekaartje bij de beide bovenhoeken vast te houden. Je presenteert de leesbare zijde naar boven aan de te ontvangen partij. Daarbij stel je je voor met je bedrijfsnaam, functie en naam.

De ontvangende partij pakt de visitekaartjes bij de onderste hoeken vast. Men zorgt ervoor dat de gegevens op het visitekaartje niet bedekt raken tijdens de aanreiking. Dit wordt als onbeleefd beschouwd. Wanneer je een visitekaartje ontvangt, lees je de informatie erop en neem je kennis van de naam en functie. Daarna dank je de gever en maak je een buiging.

Op een ontvangen visitekaartje wordt niet geschreven. Het best wordt deze bewaard in een visitekaarthouder om beschadiging te voorkomen. Naar gelang het status verschil stop je het kaartje onder of boven je eigen visitekaartje.

Aluminium Visitekaartjes

Omdat deze visitekaartjes niet beschreven dienen te worden is een aluminium uitvoering van het visitekaartje de beste vervanger voor de papieren variant.

Deze aluminium visitekaartjes hebben hetzelfde formaat als de reguliere visitekaartjes, alleen al door de materiaalkeuze zijn ze weersbestending en slijtvast, waardoor deze eigenlijk onbeschadigbaar zijn.

Een aluminium visitekaartje is meestal de eerste indruk die men afgeeft en ook gelijk de langst blijvende indruk aangezien dit aluminium visitekaartje nagenoeg onaantastbaar is.

Bij een speciaal ritueel zoals hierboven beschreven hoort tenslotte ook een speciaal aluminium visitekaartje. Deze visitekaartjes zijn nu in Europa verkrijgbaar en te bestellen via diverse websites.

Laten we een voorbeeld nemen aan de japanse gebruiken en zo bewust mogelijk om te gaan met de overhandiging van je ‘kostbare visitekaartje.

Linkruil.org

Comments are closed.