Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Voorbeeld Offerte Crimineel

Hier volgt een artikel speciaal voor alle mensen die wel eens de dupe zijn geweest van crimineel gedrag met betrekking op ongeldige offertes en facturen.

Het is de laatste tijd al een aantal keer in het nieuws geweest dat veel mensen de dupe zijn geworden van criminele die ongeldige offertes en facturen versturen met valse namen en rekeningnummers. Het doel van deze criminelen is het binnenhalen van zoveel mogelijk geld.

Voorbeeld Offerte

Een voorbeeld offerte van een crimineel gedrag is bijvoorbeeld de 180.000 valse offertes die zijn verstuurd vanuit een criminele organisatie. Zij stuurde deze facturen naar kleine bedrijfjes. In de offerte stond vermeld dat er geld moest worden betaald voor de plek die het bedrijf had gekregen in de goudengids en telefoongids.

Ook de gemeente Den Haag wees zijn inwoners er op dat er veel valse offertes in omloop waren. In deze offertes vroegen criminelen naar persoonlijke gegevens van bedrijven en particulieren. De criminelen gebruikten hiervoor het logo van de gemeente waardoor de offertes er betrouwbaar uitzagen.

Wat te doen?

Als u argwaan heeft over een offerte die u in de bus heeft gekregen dan is er een aantal dingen dat u kunt doen om er achter te komen of de offerte echt is of niet. Bel bijvoorbeeld een van de telefoonnummers die op de offerte staan. Als er niet wordt aangenomen of u vertrouwd het telefoontje niet, geef dan vooral geen informatie aan deze mensen, want voordat u het weet heeft u vrijwillig al uw gegevens doorgegeven en bent u de dupe van crimineel gedrag. En u wilt niet weten wat voor schade dit kan aanrichten! Mocht u nou een valse offerte of factuur in de bus hebben gekregen of u vertrouwt het niet, geef dit dan meteen aan bij de politie en zij zullen dit verder voor u afhandelen.

Als u wilt zien hoe een echte offerte er uit ziet, dan moet u eens een kijkje nemen op deze site: http://www.voorbeeld-offerte.nl/voorbeeld-offerte en voor een voorbeeld factuur kunt u een kijkje nemen op deze site: http://www.voorbeeld-offerte.nl/voorbeeld-factuur

Linkruil.org

Comments are closed.