Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Voorkom heftruck ongelukken dankzij Blom Opleidingen

Er wordt steeds meer gepraat over ongelukken die gebeuren in het intern transport. Dit gebeurt vaak doordat heftruckchauffeurs niet over de kennis en vaardigheden beschikken om veilig met een heftruck om te kunnen gaan. Dit kan komen doordat ze geen heftruckcertificaat behalen bij BLOM opleidingen. Daardoor zien ze de gevaren niet die het met zich meebrengt. Het gevolg hiervan is dat er ongelukken gebeuren, ongelukken die niet altijd een goede afloop hebben.

Het komt nog te vaak voor dat er medewerkers zijn die nietsvermoedend door het magazijn lopen. Het kan ook zijn dat ze om het magazijn lopen. Vervolgens worden ze geraakt door een heftruck. Dit kan zorgen voor ernstig letsel bij het slachtoffer. Maar daarnaast heeft dit ook een impact op de heftruckchauffeur zelf. Hier wordt vaak niet over nagedacht. Om veilig met een heftruck om te leren gaan kan je het best een heftruck theorie cursus volgen.

Herstel
Als je geraakt wordt door een heftruck, dan kan het als gevolg hebben dat je hier net van kan herstellen. Vaak komt het voor dat er personen verlamd raken, een lichaamsdelen missen of om andere redenen in een rolstoel terecht komen.
De heftruckchauffeur is vaak nog langer bezig met herstellen dan het slachtoffer is, als het slachtoffer überhaupt wel kan herstellen. Het ongeluk heeft vaak een grotere impact op de chauffeur dan wordt gedacht. Hij is tenslotte verantwoordelijk voor het ongeluk, of dit nou met opzet was of niet.

Het trauma dat hij heeft opgelopen moet worden verwerkt. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Zo zijn er mensen die de hele dag thuis blijven om bij te komen, een hele week thuisblijven of zichzelf de hele dag bezig houden met wat anders. Als ze maar even niet op de werkplaats aanwezig zijn. De werkgever is vaak bereid om ze hiervoor een paar dagen vrij te geven. Het is belangrijk dat heftruckchauffeurs bijkomen van het ongeluk dat is gebeurd.

Linkruil.org

Comments are closed.