Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarom een heftruckcertificaat behalen?

Waarvoor is een certificaat nodig?

Ieder jaar gebeuren en nog teveel ongelukken in het intern transport. Daar zijn heftrucks erg vaak bij betrokken. Jaarlijks vallen er zo’n zes tot zeven doden. Om dit te voorkomen zijn er opleidingen speciaal voor heftrucks, reachtrucks en alle andere transportvoertuigen in en rondom het magazijn. Als je je laat zien dat je een heftruckcursus succesvol hebt afgerond, laat je daarmee zien dat je je bewust bent van de gevaren en veilig met een heftruck om kan gaan. Er zijn ook certificaten voor reachtrucks, klik hier voor de opleidingen.

 

Voor wie is een heftruckcertificaat bedoeld?

Een heftruckcertificaat is bedoeld voor beginners die met een heftruck gaan werken. Ze kunnen door het uitzendbureau gestuurd zijn om een opleiding te volgen, maar dat kan ook uit eigen initiatief of namens hun werkgever. Naast beginners kunnen ook experts een herhalingscursus volgen. Een certificaat voor de heftruck verloopt na vijf jaar. Om opnieuw gecertificeerd te worden, dien je de herhalingscursus te volgen.

 

Hoe kom je aan een heftruckcertificaat?

Wil je een cursus heftruck rijden gaan volgen, dan kan je op verschillende locaties in Nederland terecht. Veel heftruckopleiders hebben goede instructeurs aanwezig die je opleiden tot heftruckchauffeur. Nadat je je certificaat hebt ontvangen kan je aan het werk gaan. Een heftruckcertificaat is niet verplicht, maar als je er een op zak hebt, heb je toch een streepje voor bij de werkgever.

Linkruil.org

Comments are closed.