Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat doet een tegelzetter

Als tegelzetter heb je de taak om tegels te installeren op voornamelijk muren en vloeren. In de meeste gevallen is er vraag naar tegelwerk in kleinere ruimtes zoals toiletten en badkamers. Dit werk wordt daardoor ook meestal door 1 tegelzetter gedaan omdat er gewoonweg geen plaats is voor meer tegelzetters.

Voorbereiding

Het voorbereiden van het werk op locaties is van belang. De tegelzetter zal er voor moeten zorgen dat het gereedschap en de nodige materialen op de locatie aanwezig zijn om te werk te kunnen gaan. Als de voorbereiding niet goed is zullen er alleen maar problemen ontstaan voor de tegelzetter. Naast de problemen zal er onnodig tijd verloren gaan doordat er steeds problemen opgelost moeten worden voordat hij of zij verder zal kunnen gaan.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die je tegen zal kunnen komen als tegelzetter zijn divers. Het plaatsen van tegels kan met cement of speciale tegellijm gedaan worden om de tegels te bevestigen. Naast het plaatsen zullen de tegels ook op maat gemaakt moeten worden om iedere mogelijke vorm te kunnen betegelen. Kunnen werken met verschillende materialen en gereedschappen voor het bevestigen van de tegels is belangrijk, zo moet je weten welk soort bevestigingsmiddel het beste werkt bij de soort tegel die je gebruikt.

Resultaat

Als tegelzetter ben je werkzaam in de afbouw of renovatie van gebouwen. Het tegelwerk dat je verricht draagt bij aan de beleving van de gebouwen. Daarom is gedetailleerd werken bij dit beroep uiterst belangrijk. Het kleinste foutje kan de gehele beleving van mensen beïnvloeden. Het is daarom cruciaal dat er gedetailleerd gewerkt wordt om het best mogelijke resultaat te behalen.

Klantgericht

Naast dat een tegelzetter goed moet zijn in zijn werk, het installeren van tegelwerk. Zijn sociale vaardigheden ook van belang. Voordat een tegelzetter te werk kan gaan zal hij moeten weten wat de wensen van de klanten zijn, zo moet hij weten welke tegels er gebruikt zullen moeten worden. Hier komt hij of zij achter door in gesprek te gaan met de opdrachtgever of via een aannemer of projectleider. Echter zijn sociale vaardigheden nodig om de wensen te achterhalen voordat er gewerkt kan worden.

Met de opleiding tegelzetter wordt je de juiste manier aangeleerd van het installeren van tegels op muren en vloeren. Met de daarbij behorende kennis en vaardigheden

Linkruil.org

Comments are closed.