Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Watersportschool opstarten

Er zijn veel mensen in Nederland die heel erg van zeilen, surfen, en andere watersporten houden. Dit begint vaak al op jonge leeftijd. Zo was dit ook het geval bij Camiel de Clercq. Hij kon zich al op jonge leeftijd vinden in deze prachtige watersport en koos er dan ook voor om een eigen surfschool op te zetten. In Zeeland zette hij surfschool De Waaier op. Zeeland is uitermate geschikt voor het opzetten van een watersport school omdat hier genoeg mogelijkheden zijn om alle verschillende sporten uit te voeren.

Waar moet je op letten?

Als je een watersport school gaat opzetten is er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst is de locatie van de school heel erg belangrijk. Het kantoor hoeft niet perse bij de school te zijn, maar het is wel belangrijk dat de school zelf gunstig ligt ten opzichte van het water. Bovendien moet er genoeg ruimte zijn voor alle boten, en watersportbenodigdheden.

Personeel Watersportschool

Een goede watersportschool heeft uiteraard ook goede instructeurs. Bij het uitzoeken van goede instructeurs is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de instructeurs met zowel volwassenen als jongeren en kinderen kunnen omgaan. Vaak zullen er namelijk zowel kinderen, jongeren, als volwassenen geïnteresseerd zijn in het leren van een watersport.

Kamp op Watersportschool

Een ander onderdeel van een watersport school kan zijn dat er in de zomer verschillende kampen plaatsvinden. Indien je dit wilt bereiken in de zomer is het belangrijk dat de school is voorzien van slaapzalen en badkamers. Ook een keuken waarin alle basis apparatuur staat om voor een grote groep een maaltijd te koken is erg belangrijk. Er zijn in Nederland verschillende organisaties van kinder-, en jongerenkampen die op zoek zijn naar goede ruimtes voor de watersportkampen.

Wilt u meer informatie over het opzetten, neem dan contact op met Camiel de Clercq, hij kan u misschien nog meer tips en weetjes geven die we hier niet verteld hebben. http://camieldeclercq.nl/ 

Linkruil.org

Comments are closed.