Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wel eens gehoord van printing on demand?

Tegenwoordig wordt het steeds interessanter om zelf een boek uit te geven. Zonder al te veel risico, kun jij je eigen geschreven werk eindelijk een platform geven. Een belangrijke ontwikkeling hierbij, die steeds verder in opkomst is, noemen we “Printing on demand” (POD). Printing on demand betekend in feite niks anders dan: een boek op verzoek printen. Deze fraaie techniek maakt het dus mogelijk om een boek al te produceren vanaf slechts één exemplaar. Voor de amateur auteurs, maar ook voor professionele auteurs is deze ontwikkeling van grote invloed en zeer waardevol. Maar niet alleen voor auteurs, ook voor bedrijven en particulieren is dit een zeer interessante situatie. Er hoeven namelijk geen voorraden meer aan te worden gelegd van boeken. Daarnaast is het mogelijk om slechts een hele kleine oplage te produceren, wat financieel natuurlijk zeer gunstige condities met zich meebrengt. Je kunt bijvoorbeeld pas beginnen met de productie van een boek, als deze daadwerkelijk verkocht is. Financieel is je risico op dat moment nihil. Voor auteurs is dit de uitgelezen mogelijkheid om hun boek succesvol op de markt te brengen, zonder voor veel geld de boot in te gaan. Ideaal!

Hoe werkt het?

Zoals de naam al doet vermoeden worden bij printing on demand, boeken geprint. Natuurlijk is dit printproces wel iets anders dan de normale printer die je thuis hebt staan. In dit geval spreken we van industriële print. Deze industriële printers zijn te groot om op je slaapkamer neer te zetten, aangezien het grote machines zijn. Deze printers zijn haarfijn af te stellen op ieder specifiek boek. Het werk dat deze printer aflevert, is niet te onderscheiden van een gedrukt boek. Dit maakt de techniek ook zo interessant. Sterker nog, als het gaat om kleurprint, zijn de details en kleuren zelfs scherper dan die van een gedrukt boek.

Printing on demand is hot op dit moment. Ben je niet van plan om een boek uit te brengen, maar wil je je eigen geschreven werk zelf bewaren, in een persoonlijk exemplaar? Printing on demand maakt het mogelijk!

Linkruil.org

Comments are closed.