Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zakelijk rijden? Zorg voor een goede kilometerregistratie

Als u veel moet rijden voor uw werk dan wilt uw werkgever meestal dat u een kilometerregistratie bijhoudt. Zeker als u een auto van de zaak heeft die geleased is moet u een kilometerregistratie bijhouden. Voor uw werkgever is het namelijk verplicht om het aantal zakelijke en privé kilometers bij te houden, zodat het goed verwerkt kan worden in de administratie. De Belastingdienst heft namelijk extra belasting op kilometers die in een zakelijke auto gemaakt worden maar voor privé doeleinden zijn.

Hoe houdt u de kilometerregistratie goed bij?

Een kilometerregistratie goed bijhouden is eigenlijk heel eenvoudig. U schrijft de kilometerstand van de auto op voordat u wegrijdt met daarachter waar u naar toe gaat. Als u weer terug bent schrijft u weer de kilometerstand op. Het verschil tussen deze twee standen zijn het aantal gereden kilometers voor een bepaalde bestemmingen. Deze verwerkt u bijvoorbeeld in een Excelbestand of op een formulier dat u van uw werkgever ontvangen heeft. Zij verwerken dit vervolgens weer in een duidelijke kilometerregistratie voor het gehele bedrijf. Als u zelf ondernemer bent doet u dit natuurlijk ook, alleen dan alleen voor uw eigen auto’s. Eventueel laat u ook uw personeel een kilometerregistratie bijhouden.

Meerdere bestemmingen op één route

Het kan natuurlijk zijn dat u meerdere adressen moet bezoeken op één route. Als elke kilometer bij een klant gedeclareerd moet worden kunt u deze apart opschrijven. Bij elk adres waar u komt maakt u een aparte registratie, waardoor deze kilometers eerlijk verdeeld en eventueel gefactureerd kunnen worden.

Linkruil.org

Comments are closed.