Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Aantal spelers casual spelletjes op PC groeit nog steeds!

Aantal spelers casual spelletjes op PC groeit nog steeds!

Uit een intern onderzoek van Denda Games blijkt dat het aantal spelers van casual spelletjes nog steeds groeit, niet meer in het tempo zoals in de jaren 2006 t/m 2009, het laatste jaar groeit de markt met 5%. Dit ondanks de sterke opkomst van spelletjes op de smartphone of Tablet.

Uit het kwantitatief onderzoek bleek dat een groot deel van de respondenten aangeven dat het grote scherm van de PC of laptop, en het vertrouwd zijn met dit apparaat,  de spelbeleving veel intenser maken dan op een smartphone of tablet.

Het aantal games dat per maand wordt gespeeld verschilt enorm, sommige spelers spelen maar 1 game per maand, terwijl anderen iedere dag actief zijn met het spelen van een casual game. Met name het genre “zoek en vind/adventure” is erg populair onder gebruikers.

De markt is overigens wel heel erg veranderd op het gebied van spelletjes. Vroeger ging men altijd naar de winkel om een spel te komen en nu zoekt men ‘gewoon’ op internet spelletjes op om te spelen. Meestal zijn de spelletjes die gespeeld worden ook nog gratis. Denda doet natuurlijk mee met de marktverandering en heeft daarom ook 2 websites waar men leuke spelletjes op kan spelen. Ook zal binnenkort een applicatie komen in de Play Store van android. De applicatie van Denda zou iedereen gratis kunnen downloaden en daar leuke spelletjes op kunnen spelen. Bijvoorbeeld op de telefoon of Ipad.

Linkruil.org

Comments are closed.