Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Backupen naar de Cloud, iets voor u?

Overal om je heen lees, zie en hoor je wel de term “de Cloud”. Maak jij al gebruik van de Cloud? En waarvoor dan wel? Heb je je complete serverpark opgedoekt en draait nu alles via de Cloud? Waarschijnlijk nog niet! Voor veel mensen is de cloud nogal lastig te begrijpen en is niet duidelijk wat er allemaal mogelijk is. De meest eenvoudige manier van de cloud gebruiken is wel door te “Backupen naar de Cloud”.

Backupen naar de Cloud

In het artikel “Wat betekend de nieuwe trend, werken in de Cloud” wordt er iets dieper ingegaan op de cloud. Hier worden in het kort ook een aantal backup diensten genoemd.
Maar blijkt dit allemaal dan toch niet helemaal te zijn wat je zoekt, kijk dan eens naar de het artikel “Symform Cloud Backup Review” en het vervolg erop “Nu gratis backup naar de Cloud met Symform”. Op dit moment is deze dienst namelijk helemaal gratis en heb je de mogelijkheid om onbeperkt ruimte te gebruiken. De beperking is namelijk niet de ruimte bij Symform, maar de ruimte op jou eigen locatie. Bij deze dienst stel je namelijk zelf ruimte beschikbaar aan Symform. Ze delen namelijk elk bestand op in 96 verschillende pakketjes. Deze 96 pakketjes encrypten ze via een sterk encrypty algoritme om het vervolgens naar 96 verschillende plaatsen in het Symform netwerk te sturen. Dit kan dus ook jou gedeelte ruimte zijn.

Is dit wel veilig?

Nu zul je wel denken, is dit dan wel zo veilig? Voor de veiligheid hoef je niet zo bang te zijn. De data staat immers op 96 verschillende plaatsen. In het extreme geval volledig verdeeld over de hele wereld. Daarnaast is de data ook nog eens heel sterk versleuteld, waardoor jij totaal niks hebt aan de pakketjes die wellicht op een bepaalde plek op jou harddisk ruimte staat. Je bent immers maar 1 van de 96 pakketjes en zult er nog een heleboel meer moeten hebben wil je er wellicht iets mee kunnen gaan doen.

Ik ben al sinds enige tijd een trouwe gebruiker en ben erg blij met de “onbeperkte” ruimte die ik heb in de cloud. Wellicht zijn jullie er ook mee geholpen.

Linkruil.org

Comments are closed.