Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Dashboard camera voor je auto meer dan leuk

auto dashboard camera kopenAls je wel eens een aanrijding hebt meegemaakt waarna je in een juridische getouwtrek bent terecht gekomen, dan weet je hoe fijn het is als je met bewijs kunt komen voor wát er precies gebeurd is. Dat kan met een auto camera, dashboard camera of dashcam; het zijn allemaal namen voor hetzelfde apparaatje; een camera die je achter de voor- en/of achterruit van de auto kunt monteren die beeld en geluid vanuit de auto vastlegt.

Voordelen van een camera in de auto

Een dashboard cam komt goed van pas bij ongevallen en misdrijven. Je kunt bijvoorbeeld voor de verzekering je onschuld bij een ongeval bewijzen en ook bij misdrijven kun je met bewijslast komen en deze aan de politie overhandigen. Het beeldmateriaal van een dashboard camera is voor de politie en justitie zeer bruikbaar. Ook als mensen verzekeringsfraude plegen door tegen jou auto aan te rijden kun je bewijzen dat dit opzettelijk gebeurd is en als je ergens geparkeerd staat en je komt terug en ontdekt schade aan je auto, dan kun je dus altijd terugkijken op het beeldmateriaal om te ontdekken wie de dader is.

Zijn de beelden wel rechtsgeldig te gebruiken als bewijs?

Ja, de beelden van een auto camera zijn zeker bruikbaar als bewijs in een strafzaak, ook als ze de privacy schenden. Je kunt je beelden dus echt als bewijs gebruiken en er mee naar de politie gaan. Wel zal er altijd een discussie zijn over de vraag of de situatie wel compleet getoond wordt in het beeld materiaal.

Auto cam kopen, waar zitten de verschillen?

Dashboard camera’s zijn er, net als gewone camera’s, in verschillende uitvoeringen. Let bij het kopen van een dashboard op de volgende punten:

  • Pixels: allereerst een belangrijke opmerking; hoe meer pixel hoe beter de beeldkwaliteit, maar dan geldt ook dat de SD kaart sneller vol is. De meeste auto camera’s kunnen ingesteld worden op een lagere kwaliteit om geheugen te sparen.
  • GPS: een dashcam uitgerust met GPS slaat ook de coördinaten van je locatie op.
  • G-sensor: deze meet de krachten waaraan de auto komt bloot te staan, in geval van een harde crash slaat de camera de beelden automatisch beveiligd op.
  • Dual lens: deze heeft ook een camera bij de achterruit
  • Motion detection: de camera schakelt automatisch in als hij beweging detecteert.
  • Wide angle lens: bestrijkt een groter deel dat op de film wordt vastgelegd
  • Night vision: met een infrarood lens kan een camera ook in het donker filmen.

Ik wil er een, Waar kan ik die kopen?

De dashboard camera’s zijn te koop bij Kabelmaxx die verschillende uitvoeringen in zijn assortiment heeft.

Linkruil.org

Comments are closed.