Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Database Security

Een database is tegenwoordig in vele ondernemingen de voornaamste bron van informatieopslag. Het beheren en om kunnen gaan met deze informatie is uw primaire doel, maar aan de beveiliging hiervan wordt vaak onvoldoende aandacht besteed. Om kwetsbaarheden niet door te kunnen laten dringen tot uw systeem, is het aanhouden van een aantal “best practices” een goed streven. Uw informatie moet tenslotte niet door hackers of zelfs uw eigen medewerkers zonder de juiste rechten toegankelijk zijn.

Een aantal punten waaraan u aandacht moet besteden als het gaat om database security:

  • Zorg dat uw software up-to-date is. Nieuwe patches of fixes worden niet voor niets uitgebracht en zorgen er alleen maar voor dat uw data veiliger zal zijn. Houdt wel rekening met mogelijke downtime: updates die uw gebruikers de toegang tijdelijk ontzien of belangrijke bestanden wijzigen dienen met zorg te worden bekeken. Zo kunt u bijvoorbeeld besluiten om deze na reguliere werktijden te installeren.
  • Omdat bedrijfsprocessen ook in grote mate IT-toepassingen gebruiken is het verstandig om na te gaan waar en hoe gebruikers toegang kunnen krijgen tot gegevens uit de database. Root gegevens moeten bijvoorbeeld alleen door gecertificeerd IT-personeel toegankelijk zijn en mogen onder geen beding breed beschikbaar worden gesteld, ook niet intern.
  • Wanneer u transacties behandelt of om gaat met (gevoelige) persoonsgegevens, dient u een SSL-certificaat te hebben. SSL staat voor “Secure Sockets Layer” en zorgt ervoor dat het verzenden van persoonsgegevens veilig gebeurt. Dit geeft u niet alleen het vertrouwen dat kwaadwillenden geen gegevens kunnen stelen, maar zorgt er tevens voor dat uw klanten u als een legitieme en veilige aanbieder zien.
  • Om uw database op veiligheid te beoordelen kunt u besluiten om een IT-auditing aan te vragen. Een extern bedrijf beoordeelt hierbij de integriteit en vertrouwelijkheid van uw systeem. Het kan tenslotte zo zijn dat bepaalde aspecten hiervan door uw eigen medewerkers over het hoofd worden gezien en op deze manier garandeert u dat uw database voldoet aan moderne standaarden.
Linkruil.org

Comments are closed.