Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De laptop.

De laptop is ontstaan omdat mensen graag een computer wilden hebben die ze gemakkelijk mee konden nemen. Meestal waren dit mensen die vaak onderweg waren voor hun werk. Dan wordt het natuurlijk lastig om traditionele pc mee te nemen. De laatste jaren zie je ook steeds vaker dat leerlingen en studenten een laptop meenemen naar school, vaak ter vervanging van een schrift. Ook zijn er steeds meer scholen die laptops of notebooks uitlenen aan leerlingen. Zo zijn ze goed in de gelegenheid om hun schoolagenda bij  te houden en om hun schoolopdrachten te maken en met elkaar te delen.

Historie.

Nadat de eerste desktop op de markt kwam in 1971, ontstond al gauw het idee voor een draagbare versie. De eerste draagbare versie werd op de markt gebracht in 1975. In 1980 werd de eerste laptop uitgebracht. Het kreeg deze naam omdat je deze op schoot (lap) kon gebruiken. Het was een 8-bit computer met een LCD scherm, een vervangbare batterij en zelf een kleine ingebouwde printer. Door de jaren heen zijn er verschillende versies uitgebracht. De traditionele laptop was de eerste. Deze worden nog steeds veelvuldig gekocht. De kleinere uitvoeringen worden vaak notebooks genoemd. Het gaat dan om laptops met een schermdiagonaal van 11 tot 15 inch. Dan zijn er de subnotebooks of ultraportable. Dit zijn vaak de laptops van Apple, zoals de MacBook of de MacBook Air.

Laptop of tablet.

Met de komst van de tablet waren er veel computergoeroes die ervan overtuigd waren dat de tablet op korte termijn de notebook geheel zouden vervangen. Waar deze goeroes echter geen rekening mee hielden was dat de notebook veel handiger en veelzijdiger is dan een tablet. Als je buiten de deur wilt werken of documenten moet typen, dan werkt dat gemakkelijker op een laptop dan een tablet. Zeker als je voor je werk gebruik moet maken van zware programma’s, zoals bijvoorbeeld grafische programma’s. Dan kun je met een tablet niet uit de voeten. In het begin van de jaren ’10 was er sprake van een stijging van het aantal verkochte tablets ten opzichte van laptops. Maar cijfers van de laatste jaren laten zien dat de laptop veel beter worden verkocht. Tablets worden meer gebruikt ter vermaak. En daarvoor kun je ook gebruik maken van je smartphone.

Op zoek naar een nieuwe laptop? Bekijk dan de laptop zoekmachine van Vergelijk Bewust. Daar vind je een ruim aanbod aan laptops, notebooks en MacBooks. Nieuw maar ook refurbished. Ook wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smartphone kun je terecht bij Vergelijk Bewust. Kijk dan op onze smartphone zoekmachine.

Linkruil.org

Comments are closed.