Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De linkbuilding van 2015

Met linkbuilding realiseer je inkomende links die vanaf andere websites naar jouw website verwijzen. Het realiseren van kwalitatieve en relevante inkomende links kan een positief effect hebben op de positionering van je website in de zoekresultaten van Google.

Bedenk echter wel dat er ook veel riskante vormen van linkbuilding zijn. Zo zijn er een aantal methodes, welke ook door sommige online marketing bureaus worden toegepast, welke door Google bestraft kunnen worden met een penalty.

Wat moet je niet doen?

Linkbuilding methoden die erop gericht zijn enkel het aantal inkomende links te verhogen nemen enkel nadelen met zich mee. Een link moet een daadwerkelijke waarde toevoegen voor de bezoekers. Zo heeft een website die T-shirts verkoopt niets aan inkomende link van een stratenmakers bedrijf. Dit is de reden dat kwaliteit bij linkbuilding op de eerste plek staat, niet kwantiteit.

Hierdoor zijn websites waar erg veel websites op vermeld staan (linkfarms) niet interessant. Deze websites kun je daarom beter vermijden.

Wat moet je wel doen?

Een goede basis van een sterk backlinkprofiel is het realiseren van goede links in kwalitatieve content. Hierin kun je leuke plaatsen en interessante video’s plaatsen, welke de lezer aanmoedigen om te delen met zijn netwerk.

Interne links

Leidt bezoekers als het ware rond door je website door goede interne links te plaatsen. Zo kun je in een artikel een link plaatsen naar een ander artikel dat de lezer misschien ook interessant vindt.

Gebruik social media

Door je content te delen op social media wordt de kans groter dan nieuwe bezoekers je website ontdekken. Maak het daarnaast mogelijk dat bezoekers je content ook kunnen delen. Denk aan een like-button, share mogelijkheden, Google+’jes en tweets. Deze vorm van linkbuilding wordt erg gewaardeerd door Google en zal zeker beloond worden.

Heb je zelf geen tijd om de linkbuilding op je te nemen of ben je er toch niet helemaal zeker van hoe dat moet? Dan is het uitbesteden van de linkbuilding ook zeker een optie. Er zijn meer dan genoeg online marketing bureaus die dit met plezier voor je willen doen! Ga van tevoren wel even na wat de werkwijze van het online marketing bureau is, gezien deze niet altijd even goed hoeft te zijn.

Linkruil.org

Comments are closed.