Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De nieuwe frequentieband

Op welke frequentie zit dat radiostation? Een vraag die men steeds minder hoeft te stellen door middel van internet radio. Waar men vroeger enkel de keuze had uit de radiostations die er in de ether werden uitgezonden is de keuze een stuk uitgebreider door internetradio.

Door internet radio is men niet meer beperkt tot de radiostations van een land maar kan men naar bijna elk radiostation ter wereld luisteren ter wereld. Deze websites verzamelen de verschillende radio streams ter wereld en ordenen deze vervolgens per land, per genre en op populariteit. Door de grote verzameling van radiostations is er altijd wel een zender te vinden die aansluit bij de luisteraar.

Zo zijn er ook in Nederland verschillende aanbieders waar men naar internet radio luisteren kan. Deze aanbieders verschillen qua aanbod, zo heeft de ene site alleen een Nederlands aanbod en heeft de andere site een internationaal aanbod. Soms is het ook mogelijk voor radiostations om zelf een stream toe te voegen aan deze websites. Dit is voornamelijk interessant voor kleinere stations om toch een groot bereik te behalen.

Waar veel mensen toch voornamelijk onderweg muziek luisteren zijn deze sites ook geschikt gemaakt om met een mobiele telefoon te openen. Soms is er zelfs een app beschikbaar die men kan installeren op de mobiele telefoon. Hierdoor is het zelfs mogelijk de app te gebruiken voor onderweg zoals in de trein, bus of auto.

Door deze ontwikkelingen is het vaak dus niet meer nodig om gebruik te maken van de bestaande ether frequenties waarbij er een beperkt aanbod is. De vraag op welke frequentie welk radiostation zit is daardoor niet meer nodig want elk radiostation ter wereld ligt binnen handbereik. De nieuwe frequentieband is immers het internet geworden.

Linkruil.org

Comments are closed.