Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De toekomst van het logo

Het logo heeft al een hele lange weg afgelegd. Van grottekening tot monogrammen uit het oude griekenland tot het moderne logo uit de Renaissance, 13e eeuw. Goudsmid, metaalsmid en papiermakers gebruikten voor het eerst het ‘moderne’ logo om hun werk te ‘brandmerken’. Tegenwoordig hebben we biljoenen bedrijven, merken, producten, diensten en bureaus die een tekstueel of embleem logo gebruiken. Helaas wordt er maar een handjevol logo’s herkend wanneer de naam verborgen wordt.

Het probleem

Iedere dag gaan duizenden bedrijven failliet, net als dat er iedere dag duizenden bedrijven worden opgericht. Al deze bedrijven beginnen met een klein budget maar hebben toch een logo nodig. Gelukkig voor die bedrijven zijn er ‘designers’ die een logo maken voor een habbekrats! Het resultaat is echter vaak een gestolen logo zonder creativiteit. Deze eindigen uiteindelijk op de stapel van logo’s die geen logo zijn.

Wat is een logo, en wat is een logo niet?

Ik heb het idee dat het typische logo design hier fout gaat. De betekenis en het doel worden vaak niet goed begrepen. Een logo moet niet worden misvat worden voor een merk. Een logo is slechts een deel van je merk en je merk bepaald de kwaliteit van je logo, niet andersom.

Ons beroep

Ons beroep moet gevoed worden door iets anders dan geld. We horen geabsorbeerd te zijn in ons werk, we moeten op iedere detail letten. Wellicht is het wel nodig om eerst de klant te leren wat een goed logo is en hem helpen met het uitplannen van zijn merkstrategie. Laten we proberen om niet onze taken zo snel mogelijk af te raffelen. Laten we logo’s ontwerpen die mensen bijblijven. Begrijp het niet verkeerd, het is inderdaad heel moeilijk om dit te behalen als het merk van een bedrijf niet goed doordacht is. Dit is waarom wij als designers een nieuwe taak kunen vervullen.

2 mogelijke oplossingen

Oplossing 1 is stoppen met plagiaat, waarna oplossing 2 is om te stoppen met het volgen van trends als het gaat om logo design. Door het volgen van trends zal een logo nooit ’tijdloos’ zijn, en dat is de belangrijkste essentie van het logo!

Linkruil.org

Comments are closed.