Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

VPS en de voordelen van een VPS

VPS is een veelgebruikte manier van hosten. Mensen die hun website hosten op een VPS zijn hier lyrisch over en benadrukken met name de voordelen die het hosten op een VPS met zich meebrengt. Omdat er toch nog veel mensen twijfelen over de voordelen van een VPS worden deze hieronder nog eens samengevat. Na het lezen van dit bericht zal een ieder overtuigd zijn van de voordelen van een VPS

1. VPS is veilig

Iedere website eigenaar zal het er mee eens zijn dat de veiligheid van de website en server van groot belang is. Bij een VPS zit de beveiliging wel snor. De reden is simpel. Elke site wordt gehost op een kleine ruimte zonder invloeden van buitenaf. Dat betekent dat alle data zoals bestanden, afbeeldingen, muziek en films beveiligd op de VPS worden opgeslagen. Geen enkele andere internetter, klant van de hoster of elke andere instelling dan wel persoon heeft toegang tot deze data. Wanneer je dan ook nog eens een SSL certificaat op de website zet dan realiseer je dat ook betalingen veilig worden afgehandeld. Het installeren van een goed SSL certificaat kan worden gedaan door de host waar je de VPS afneemt.

2.      VPS is relatief gezien goedkoop

Terwijl men bij een ‘shared hosting’ pakket vaak een te groot pakket aanschaft is dit bij een VPS niet het geval. Immers, bij een VPS kiest men het pakket dat het beste aansluit bij de eigen behoeften. De host verhuurt een stukje server aan jou waarbij jijzelf de grote van het geheugen, de bandbreedte en de data kunt instellen. Je hebt dus een prive server waarbij je zelf niet voor het onderhoud hoeft te zorgen. Bij een ‘dedicated server’ is dat een heel ander verhaal. Daar dien je zelf het beheer in handen te nemen. In die zin is de prijs/ kwaliteit verhouding bij een VPS zeer hoog. Weinig onderhoud en toch altijd bereikbaar zijn.

3. Beheren van een website is gemakkelijk bij een VPS

Kom je na verloop van tijd tot de conclusie dat de gehuurde ruimte niet voldoende is voor jouw behoeften? Bij een VPS is dat geen probleem. Met enkele muisklikken kan de host die jou de VPS ter beschikking stelt al extra ruimte vrij maken. Dit is binnen enkele minuten gebeurd en veroorzaakt geen down-time. Dus op elk moment kun je besluiten extra geheugen bij te kopen.

Linkruil.org

Comments are closed.