Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De voordelen van thuis werken

‘Het nieuwe werken’ is een term die je de laatste tijd vaak hoort. Het houdt onder andere in dat werkgevers de werknemers meer thuis laten werken. Allemaal in het teken van flexibiliteit. Dit doen ze natuurlijk niet voor niks, want thuiswerken heeft heel veel voordelen!

Om te beginnen verspillen heel veel mensen elke dag een paar uur van hun tijd aan in de file staan. Naast dat dit natuurlijk heel vervelend is, is het ook gewoon zonde van de tijd. Het is niet handig en niet goed voor het milieu als mensen elke dag heen en weer naar hun werk rijden met de auto. Het scheelt dus tijd, irritatie en milieuvervuiling als je thuis kunt werken.

Voor mensen met kinderen is het ook handig om thuis te werken. Moeten ze bijvoorbeeld de kinderen naar school brengen of moet je thuis zijn als ze tussen de middag komen lunchen, geen probleem! Je zou er niet voor naar huis gaan van je werk, maar als je toch al thuis bent maakt het niet uit en kost het weinig tijd.

Op een kantoor kan het snel rumoerig worden. Andere collega’s die bezig zijn of die met elkaar praten kunnen een grote afleidingsfactor zijn. Thuis kun je een omgeving creëren waar jij het beste kunt werken. Je kunt thuis makkelijk met je eigen laptop bij de bestanden van werk door middel van een online werkplek, waar alle gegevens in staan. Deze Cloud Software zorgt ervoor dat je overal en altijd bij je bestanden kunt komen. Je kunt dus ook ergens anders dan thuis gaan zitten werken, bijvoorbeeld in een kantoortuin of buiten.

Het lijkt misschien alsof je minder productief bent als je thuis werkt, omdat niemand je in de gaten houdt. Maar uit onderzoek is gebleken dat thuiswerkers zich juist beter kunnen concentreren en meer tevreden zijn over de werklast.

Linkruil.org

Comments are closed.