Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De webdesign checklist – bekwaam website/webshop advies van Elephant

De webdesign checklist 2014

De webdesign-ontwikkelingen vliegen je om de oren. Razendsnel gaan ze, en voor je het weet loop je achter de feiten aan. Een responsive website is anno 2014 b.v. nagenoeg een vereiste. Met deze webdesign checklist voor 2014 controleer je zelf enkelvoudig hoe de zaken ervoor staan.

1. Flat design

Nummer 1 in deze webdesign checklist is flat design. Flat design (letterlijk ‘plat ontwerp’) is een ontwerpstijl die je niet hebt kunnen missen. Designers willen hun designs eenvoudiger en duidelijker. Er is geen plek meer voor diepte en highlights. Een prima voorbeeld van flat design is het ontwerp van Windows 8.

2. Mobile

Het aanwenden van smartphones en tablets is omhooggeschoten. Aan designers de taak om na te denken over hoe ze die ‘mobile’ ervaring zo goed mogelijk kunnen maken voor bezoekers. Houd er rekening mee dat mobile de desktop almaar meer gaat overnemen.

3. Minder tekst, meer beeld

In het web van nu laten we de afbeeldingen spreken. Omdat gebruikers alsmaar meer op foto’s en pictogrammen vertrouwen, kunnen we met beeld onze boodschap overbrengen. Tekst maakt dan ook plaats voor beeld. Maar het wordt nog mooier! Met beeld bedoelen we immers niet alleen stilstaand beeld, echter ook bewegend beeld: video’s. Filmpjes zijn ongeëvenaard populair en worden onder andere gebruikt om een veel meer persoonlijk kijkje in de keuken van een bedrijf te geven. En indien een video de bezoeker van informatie voorziet, is er minder tekst nodig.

4. Minder klikken, meer scrollen

Cruciaal in de webdesign checklist: scrollen is hot. Het is sneller en makkelijker dan klikken, dus alsmaar meer webdesigners passen hun ontwerp daarop aan.

De scrolltrend hangt samen met de ontwikkelingen op mobile-gebied, want met je vinger over een smartphone/tablet vegen is nu immers simpeler dan op buttons klikken.

Verder is scrollen niet eenvoudigweg meer scrollen: naast ‘eenvoudig’ verticaal scrollen heb je nog parallax scrolling, horizontaal scrollen en column-based scrollen. Onder andere op de Spotify-site maken ze benutting van parallax scrolling.

Bijstand nodig bij het afvinken van deze checklist?

Bij Elephant weten we alles van websites en wordpress webshop volgens de laatste gebruikerstrends en hebben we veel ondervinding met responsive websites.

Linkruil.org

Comments are closed.