Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Digital signage: hoe werkt het?

Digital signage is een nieuw begrip in de communicatiewereld. Het eerste waar je vaak aan denkt is een digitale handtekening, maar het is iets heel anders. Digital signage is een manier om digitale informatie te delen met mensen, dor middel van informatieborden die strategie geplaatst worden. Een andere naam digital signage is ook wel narrowcasting of screen media.

Met digital signage van QYN wordt het mogelijk om op zelf geselecteerde tijden aangepaste informatie te tonen die op dat moment relevant is. Vanuit een centrale beheermodule kun je volautomatisch op meerdere schermen verschillende informatie tonen.

Dit dynamische  en gecentraliseerde systeem biedt vele mogelijkheden en voordelen, vooral omdat de meeste oplossingen met bijna alle content overweg kunnen. Je kunt dus meerdere dingen tonen dan enkel tekst, zoals animaties, video’s, RSS-feeds en ga zo maar door.

Hoe werkt digtal signage?

Een digital signage-systeem bestaat uit een combinatie van hardware en software. De software bestaat ook uit twee delen: een authoringmodule en een servergedeelte. Als hardware heb je een display nodig, welke gecombineerd wordt met een ingebouwde player.

Software

Een digital signage-systeem bestaat altijd uit een combinatie van hardware en software. Deze software bestaat ook weer uit twee delen: de authoringmodule en het servergedeelte.

Players

De players vallen te onderscheiden in zowel interne en externe modellen. De interne modellen kunnen in een door specifieke display gebouwd worden. Echter zijn er ook externe modellen die compact genoeg zijn om te verstoppen achter een beeldscherm.

De players beschikken ook over een interne opslagcapaciteit. Mocht het internet wegvallen, dan kan de content van de lokale opslag getoond worden.

Display

Ook omtrent de displays zijn er veel verschillende mogelijkheden. Het beeldscherm hoeft in principe alleen maar een HDMI- of DVI-aansluiting te hebben. Het nadeel is dat deze beeldschermen vaak niet geschikt zijn voor langdurig gebruik. Het wordt aangeraden om een groot LCD- of led-scherm te gebruiken.

Wat zijn de toepassingen van digital signage?

Digital signage als communicatiemiddel kent talloze toepassingen. Ze komen voor in winkelcentra om producten te promoten of om bepaalde doelgroepen te bereiken. In een wachtruimte bij bijvoorbeeld de tandarts of bij een dokter is het leuk om een live-streaming vide te zien. Bij congrescentra wordt de zaalinformatie of tijdstippen afgebeeld door middel van digital signage. Scholen gebruiken digital signage om de roosterwijzigingen af te beelden en gemeenten beelden toeristeninformatie af. Digital signage biedt voor elke branche voordelen.

Linkruil.org

Comments are closed.