Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Fietsbanden kopen via internet

Degelijke fietsbanden kopen

De fietsvakshop is een webshop waar je fietsen en alle benodigdheden daarvoor kunt kopen. Onder andere ook fietsbanden! Het gaat dan om zowel buitenbanden als binnenbanden. Heeft je fiets nieuwe fietsbanden nodig? Dan ben je bij de fietsvakshop aan het juiste adres. De webshop geeft een zeer goede prijskwaliteitsverhouding waardoor je je nooit bedrogen kunt voelen. Wil je zeker zijn dat je goede fietsbanden koopt, dan moet je bij Fietsvakshop zijn.

Wat zijn nu goede fietsbanden?

Dit is een vraag die voor iedereen anders te beantwoorden is. Sommige vinden het belangrijk dat een band goede antilek eigenschappen heeft, voor andere zijn dan weer levensduur en rolweerstand van belang. De ideale band bestaat er nog altijd niet. De belangrijkste eigenschappen van fietsbanden zijn grip, levensduur antilek eigenschappen, rolweerstand, rijeigenschappen en prijs. Afhankelijk van wat bij jou de voorkeur draagt, dient het ene of andere beter te zijn.

Fietsbanden en grip

Heel veel mensen vinden de “grip” van een band heel belangrijk. Echter weten slechts weinig mensen dat er twee soorten grip bestaan, namelijk die voor op asfalt en die voor op een onverharde ondergrond. Als je veel op asfalt rijdt is het beste dat je met een gladde band (ook wel slick genoemd) rijdt. Immers heeft een gladde band de meeste grip op het asfalt. Rijd je op onverharde gronden is het aangeraden om een band met profiel te hebben. Voor de hobbyfietser bestaat er een compromis: een relatief gladde band (dat is ideaal voor asfalt) met een profiel waardoor je ook op minder verharde ondergrond kunt rijden. Ben je echter een professional, of wil je dat worden is het belangrijk dat je kiest. Met het compromis zal je immers nooit de beste worden op één van beide ondergronden.

Linkruil.org

Comments are closed.