Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Games worden steeds realistischer

Een eeuw geleden waren er geen games. Mensen speelden spelletjes zoals ganzenbord of gingen kaarten. Een halve eeuw geleden bedacht iemand het spel pong. Het was ineens mogelijk om met een console tennis op televisie tegen een elkaar te spelen. Tegenwoordig is het allemaal heel anders.

De evolutie van gaming

Na de ontwikkeling van de console waarop mensen pong konden spelen heeft het nog tientallen jaren geduurd voordat er een echte game console uitkwam. De Sega Master System, een 8 bit systeem, was een van de eerste consoles. Enkele jaren later kwam de Nintendo 64 uit, deze console was een groot succes. Maar niet lang daarna verscheen de eerste console die echt doorbrak bij het grote publiek en een enorm commercieel succes werd. Sony had de Playstation 1 ontwikkeld. Wat deze console zo succesvol maakte was het gebruik van CD’s. In die tijd waren CD’s net uitgekomen en er kon, voor wat voor die tijd ondenkbaar was, maar lieft 650MB op 1 CD. Games voor de Playstation 1 waren daardoor niet alleen groter maar zagen er ook veel beter uit. En, de PS1 was in staat om films en muziek op CD af te spelen, iets wat geen enkele andere console kon.

Console of PC

Er is altijd een strijd geweest tussen PC en console gamers. PC gamers gamen met een muis en een toetsenbord en beweren daardoor meer controle te hebben. Daarnaast kan een PC worden geupgrade. Als de videokaart en processor worden vervangen zien games er natuurlijk beter uit op een PC. Console gamers kunnen maar weinig upgraden, de hardware is niet te verbeteren. Maar, console fabrikanten zoals Microsoft en Sony zitten niet stil, ze brengen om de zoveel jaar een nieuwe console uit. Mensen verkopen dan hun oude console en kopen een beter, nieuwer model. Binnenkort komt de Playstation 5 uit. De Playstation 5 zal 8K ondersteunen. Dit zal erin resulteren dat games niet van echt te onderscheiden zijn. Het enige wat men dan nodig heeft is een een 8K televisie. Daarnaast hangt veel af van de ontwikkelaars van games. Zij moeten namelijk games ontwikkelen die eruit zien alsof je naar een film zit te kijken waar je in mee doet. En, het ontwikkelen van dergelijke games is niet makkelijk. De toekomst zal uitwijzen hoe het verloopt.

Meer informatie over consoles? Klik dan hier.

Linkruil.org

Comments are closed.