Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Glasvezel tot in je huis

Het blijft lastig. Heeft de gemeente de moeite genomen om een glasvezel netwerk aan te leggen in de gehele stad en komt dus het internet bij jou binnen met een reuzenvaart, dan wordt bij jou in huis de snelheid direct geminimaliseerd. Dat komt doordat de bekabeling en het modem wat je thuis gebruikt nog niet op deze hoge snelheden zijn ingesteld.

Het mooiste zou zijn als je de glasvezelbekabeling ook in je huis kunt doorvoeren. Maar dat is voor gewone mensen onbetaalbaar. Dus blijven wij zitten met UTP kabels in verschillende categorieën. Hiervan moet je voor de beste snelheid dus de hoogste categorie kiezen, liefst cat.7. Ik ben benieuwd of glasvezel ooit nog eens toepasbaar wordt in gewone huizen. Het zou wel cool zijn.

Het aanleggen van glasvezel netwerken is specialistisch werk. Je hebt speciale glasvezelblaastechnieken voor fiber-to-the-desk oplossingen of fiber-to-home omgevingen. BrandRex is een van die technieken. BrandRex Blolite is er om op simpele wijze met lucht individuele glasvezels te blazen. Dit wordt toegepast voor gebouwenbekabeling. En BrandRex MicroBlo is ontwikkeld voor buiten gebouwen en zorgt voor een naadloze aansluiting.

Het is wel jammer dat deze technieken nog te duur zijn voor bij je thuis. Maar het is misschien wel slim om voorbereid te zijn op de toekomst. Het is misschien een idee om extra loze leidingen aan te leggen in je huis om hier later wel glasvezelkabel doorheen te trekken. Je kunt maar beter voorbereid zijn.

Wat kun je dan zoal met zo’n snelle internet verbinding? De meeste tijd zul je niet eens zo’n snelle verbinding nodig hebben maar als je bijvoorbeeld online een film wilt bekijken in de beste kwaliteit merk je de beperkingen van je huidige bekabeling. Voorlopig kun je alleen nog maar SD kwaliteit films bekijken met een matige kwaliteit bekabeling. Het is natuurlijk veel beter om HD kwaliteit op de buis te hebben.

Linkruil.org

Comments are closed.