Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Google Business Photo’s

Google Business Photo’s zijn een erg effectieve manier om als bedrijf beter bekeken te worden op Google. Doordat Google wil dat de consument zoveel mogelijk informatie kan inwinnen bij Google hebben ze in 2012 besloten om een service op te richten waar de consument, maar ook de b2b markt, een kijkje kan nemen bij verschillende bedrijven. Door dezelfde techniek te gebruiken als Google Streetview is het mogelijk om een 350° rondleiding te krijgen binnen gebouwen. Hierdoor is het voor bedrijven mogelijk om hun eigen bedrijf nóg transparanter te maken. Door zoveel mogelijk informatie te delen op de website, social media, en op blogs is het mogelijk om de consument veel te vertellen over de waarom. De waarom vraag is de reden waarom u uw producten verkoopt.

Echter door gebruik te maken van Google Business Photo’s is het nu mogelijk om ook de consument te laten zien waar uw producten verkocht worden. Deze mogelijkheid is voor veel bedrijven enigszins afschrikwekkend maar het is een erg goed idee. Door zoveel mogelijk informatie te delen met de consument laat u zien dat u een erg transparant bedrijf bent. U laat ook zien dat u trots bent waar u werkt. Dit zijn allemaal elementen die meewegen bij de consument als ze een koop gaan maken. Door te kijken naar de verschillende bedrijven waar u een product kunt kopen bent u eerder geneigd om een product te kopen als u veel weet over het bedrijf dat het product verkoopt.

Tegenwoordig zijn er meerdere bedrijven die producten verkopen. Vroeger waren er misschien twee bakkers in een dorp, of in een stadsdeel, echter tegenwoordig bevinden zich er minstens 5 of zelfs 10. Doordat veel informatie online gedeeld wordt is het voor de consument eenvoudig om erachter te komen welk bedrijf de beste reviews krijgt of zelfs welk bedrijf vrienden heen gaan. Als de reviews of voorkeur van vrienden niet genoeg is dan zal de consument zelf op onderzoek uit gaan. Als deze consument uw website tegen komt en écht kan zien hoe uw winkel er uit ziet zal deze eerder geneigd zijn bij u te kopen. Doordat u transparant en eerlijk te werk gaat.

Naast dat Google Business Photo’s het bedrijf in een beter daglicht kan zetten bij de consument is het ook het geval dat Google rankings hoger worden als er gebruik wordt gemaakt van deze Google service. Doordat Google wil dat bedrijven veel informatie delen zal Google bedrijven ook een hogere plek op Google geven. Er is, op basis van kleinschalig onderzoek, ook al een theorie dat de Photo service van Google erg goed is voor lokale ranking. Als er weinig lokale bedrijven zijn die bekend zijn met Google Business Photo’s dan hebt u al snel een streepje voor op uw concurrentie. Echter daarnaast is Google Business Photo’s ook geïmplementeerd in het Google algorithme. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een hogere positie op Google.

Nu weet u waarom Google Business Photo’s werkt, echter het is ook belangrijk om te weten hoe het werkt. Als u een zoekterm invoert op Google, bijvoorbeeld Hilton hotels. Krijgt u verschillende keuzemogelijkheden. Echter aan de rechterkant van het scherm kunt u een optie zien die “Binnen kijken” heet. Als u hier op klikt krijgt u een virtuele tour van dit Hilton Hotel. Hierdoor  heeft u direct een indruk van het bedrijf en ziet u waarom veel  mensen gebruiken maken van Hilton Hotels. Deze optie werkt op meerdere bedrijven echter Hilton Hotels is één van de eerste grootschalige bedrijven die actief gebruik maakt van Google Business Photo’s en ook zegt dat ze duidelijk een groei in de bezoekersaantallen zien.

Er wordt vaak gevraagd of het nuttig is om gebruik te maken van deze optie van Google. Wij zijn van mening dat dit zeker het geval is. Er zijn erg veel voordelen voor het gebruik van Google Business Photo’s. Er zijn er een paar in deze blog uitgelicht, en onze mening is dat deze voordelen genoeg reden zijn om het te proberen.  Er zijn veel bedrijven die al gebruik maken van Google Business Photo’s en deze bedrijven zijn allemaal erg enthousiast over de mogelijkheden die deze service hen biedt.

Als u meer informatie wilt over deze Google Service en vrijblijvend een offerte wilt aanvragen bij ons kunt u dit gerust doen. Wij zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden en hopen u snel te mogen uitnodigen voor een vrijblijvend gesprek.

Linkruil.org

Comments are closed.