Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe vereenvoudigt document management mijn administratie?

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om bepaalde processen te automatiseren. Het kan kostenvoordelen met zich mee brengen maar ook het verlangen naar gemak weegt mee. Zo worden agenda’s vervangen door applicaties en wordt er veel gebruik gemaakt van software. Met document management wordt het bijvoorbeeld eenvoudiger om de administratie bij te houden.

Met document management software kun je bestanden bekijken, aanmaken, beheren maar ook delen middels e-mail en andere kanalen. Er zijn veel verschillende aanbieders en ook niet alle pakketten zijn hetzelfde. Er worden echter vaak wel dezelfde soort voordelen geboden. Document management speelt namelijk in op veel voorkomende problemen op de werkvloer.

Het voorkomt namelijk dat slordige medewerkers papieren zomaar kwijtraken. De omgang met documenten lijkt soms een enorme uitdaging te vormen. We zullen echter niet beweren dat het digitaal altijd veilig is want ook een PC of laptop kan stukgaan door een crash. Je zult dan op sommige momenten alsnog niet alle data terug kunnen halen.

Hoe werkt dit dan?
Een DMS die gebaseerd is op een web browser heeft geen installatie nodig op de laptop zelf. Dit houdt in dat er geen bestanden op het apparaat zelf worden opgeslagen, maar dat ze bereikbaar zijn in de cloud. Je kunt namelijk je bestanden beheren als je gebruik maakt van een browser zoals Firefox, Google Chrome en Internet Explorer.

Linkruil.org

Comments are closed.