Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe wordt papier gerecycled?

Het is een trend om duurzaam om te gaan met alles wat je doet, werken is een belangrijk onderdeel in je leven, er moet immers brood op de tafel komen. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om zo milieuvriendelijk mogelijk te gaan werken, printen is hier een groot onderdeel van. Een belangrijk onderdeel bij printen is natuurlijk het papier, tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van gerecycled papier, maar hoe gaat het proces van het verwerken van oud tot het vervaardigen van nieuw papier nou?

Waar komt het vandaan?

Voordat gebruikt papier een nieuw mooi wit vel is geworden, is er al veel gebeurd. De inzameling van papier bij huishoudens is in de eerste plaats een verantwoordelijkheid van de gemeente, hoewel de huishoudens hier natuurlijk wel bij moeten helpen. Ook verenigingen, scholen, winkels, kerken en bedrijven verzamelen hun oud papier in, deze zijn echter zelf verantwoordelijk voor het laten ophalen van hun oud papier. Het bedrijfsleven heeft een groot aandeel in het totale verwerkte papier, ruim 65% komt hier vandaan.

Het proces

Nadat het papier gereinigd en gesorteerd is, maken ze er grote balen van die worden doorgestuurd naar de papierfabriek. Het papier wordt daar opgelost in water zodat de papiervezels van elkaar los komen, zo ontstaat papierpulp. Dergelijke vervuiling aan het papier zoals nietjes, paperclips, plakband etc wordt met behulp van verschillende zeeftechnieken uit de pulp gehaald. Mocht het nodig zijn voor het eindproduct dat de inkt er ook af moet, wordt door middel van flotatie de inkt van de vezels gescheiden. De papierpulp kan dan wit worden gemaakt met zuurstof, gebleekt met waterstofperoxide. Als dat klaar is kan de papierproductie beginnen.

Hoe vaak kan het?

Papier is niet eindeloos recyclebaar. Papiervezels verliezen tijdens het proces een deel van hun sterkte eigenschappen, de vezels worden door de behandelingen aan de papierpulp steeds korter. Bij het maken van papier zijn afhankelijk van de papiersoort, verse (hout)vezels of oud papier als grondstof nodig. Een papiervezel gaat gemiddeld 7 keer mee.

Niet al het papier kan gerecycled worden, denk aan sanitaire producten zoals WC papier en tissues, ook behang kan niet hergebruikt worden.

Waarom

Er worden nog steeds over de gehele wereld veel bomen gekapt voor de hout- en papierindustrie, het recyclen van papier is dan ook heel belangrijk om de nood van het kappen tegen te gaan. Heeft u toch een A3 kleurenprinter nodig, kies dan voor een refurbished printer van HP Printer.

Linkruil.org

Comments are closed.