In een wijk is het net zo eerlijk als iedereen een gelijke internetverbinding heeft. Dit kan niet altijd waar worden gemaakt en dus moet er voor een oplossing gezorgd worden. Er kunnen wel verschillen zijn met de internetsnelheid, maar dat ligt dan aan de provider en de aansluiting. Als mensen niet zoveel betalen voor hun internet, dan is het logisch dat zij een minder snelle internetverbinding hebben dan mensen die wel meer betalen. Tijdens de werkzaamheden in de straat is er door de gemeente een glasvezelverbinding aangelegd. Dit is een nieuwe ontwikkeling in de internetwereld waardoor de verbinding nog sneller en nog stabieler wordt. Nu moet iedereen de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van deze glasvezelverbinding. Dit wordt mogelijk gemaakt door ODF. De ODF zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar aansluiting kan verbinden met de glasvezel in de straat.
ODF
Toen ik dit voor het eerst las wist ik niet wat ODF betekent. Ik kan het dus ook begrijpen als u dat gevoel nu heeft. Allereerst, ODF staat voor “optical distribution frame” en dat houdt in dat het een patchpanel is waar alle aansluitingen bij elkaar komen. De ODF kun je vergelijken met een bepaalde meterkast waarin alle kabels bijeen komen. Door het frame worden alle kabels netjes weggewerkt en is het geen chaos.
Bijkomend voordeel
Een bijkomend voordeel is dat door de ODF de glasvezelkabels erker sterker maken, dat betekent een nog snellere internetverbinding en ook stabieler. Het is voor de hele wijk dus een groot voordeel als alle huizen worden aangesloten op de ODF.
Mogelijkheden
Bent u nu benieuwd naar de mogelijkheden voor een snellere en stabielere internetverbinding via glasvezel? Neem dan eens contact op met een specialist, hij kan u alles vertellen over het glasvezel en wat de grotere voordelen zijn. U kunt ook op de website kijken voor alle informatie.