Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Inkjetprinters

Ieder huishouden die tegenwoordig een printer heeft, zal in de meeste gevallen een inkjetprinter hebben. Het voordeel van een inkjetprinter is, dat het zeer goedkope printers zijn, die kwalitatief goede afdrukken maken. Daarbij moet wel aangetekend worden dat hier sprake is van een bepaalde verkooptechniek. Inkjetprinters zijn soms ontzettend goedkoop in aanschaf, maar de cartridges kunnen relatief snel leeg zijn. Dit komt door de omvang van de cartridges, die klein zijn. Bij aanschaf van nieuwe cartridges merk je dat ze behoorlijk prijzig zijn. Hierdoor zijn de kosten per afdruk voor een inkjetprinter relatief hoog.

Waarom een inkjetprinter aanschaffen?
Als de kosten per afdruk zo hoog zijn, waarom zou je dan een inkjetprinter kopen? Als je de printer voor priv├ęzaken gebruikt, dan zullen het aantal afdrukken niet zo hoog zijn. De kosten zijn dan nog te overzien en in de gaten te houden. Want anders wordt het als je echt heel veel moet printen, of de printer ook zakelijk gebruikt. Dan is het vanuit kostenoogpunt misschien te overwegen om een laserprinter aan te schaffen. Daarentegen is het bekend dat de kwaliteit van foto’s en afbeeldingen bij laserprinters minder goed zijn. In dat geval wint de inkjetprinter het van de laserprinter. Druk je veelvuldig foto’s en afbeeldingen af, dan kun je beter een inkjetprinter kopen.

Waar moet je bij een inkjetprinter op letten?
Het belangrijkste waar je bij een inkjetprinter op moet letten is dat deze niet langdurig ongebruikt blijft. De spuitgaatjes kunnen gemakkelijk verstopt raken met opgedroogde inkt en ook de cartridges kunnen snel opdrogen. Bij weinig gebruik van de printer zul je dus wat vaker onderhoud moeten plegen. Gelukkig hebben de meeste inkjetprinters zelf al een automatische reinigingsoptie, zodat je niet de hele printer uit elkaar hoeft te halen. Houdt ook het inktniveau van de cartridges goed in de gaten, want als er een kleur (half)leeg is zal deze kleur niet meer op papier afgedrukt worden en dit is van invloed op de gehele afdruk.

Linkruil.org

Comments are closed.