Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Internationale vrijstellingen van de digitale tachograaf

Vrachtwagens en bussen zijn verlicht om een digitaal tachograaf te hebben om de rij- en rusttijden te registreren. Hiervoor zijn een aantal voorwaarden want er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Daarnaast zijn er internationale vrijstellingen en nationale vrijstellingen.

Internationale vrijstellingen:

–          Voertuigen die worden gebruikt voor geregelde diensten van personenvervoer over een traject van niet meer dan 50 kilometer

–          Voertuigen die een toegestane maximumsnelheid van niet meer dan 40 kilometer per uur hebben

–          Voertuigen die zijn gehuurd door de strijdkrachten, civiele bescherming, brandweer en kopsen voor de handhaving van de openbare orde voor zover het vervoer gebruikt wordt waarmee deze organen zijn belast

–          Voor medische doeleinden

–          Voertuigen die zijn bedoeld voor reparaties en wegslepen binnen een straal van 100 kilometer.

–          Voertuigen die op de weg worden gebruikt om technisch te verbeteren, reparatie of onderhoud. Het gaat hier niet om het brengen en halen van voertuigen voor reparatie. Echter vallen hieronder wel de proefritten die een monteur met een voertuig maakt.

–          Voertuigen of een combinatie van voertuigen die worden gebruikt voor niet-commercieel goederenvervoer en waarvan de toegestane maximummassa niet meer dan 7,05 ton bedraagt.

–          Commerciële voertuigen die volgens de wetgeving rijden en een historisch statuut hebben. Daarnaast mogen ze niet voor commercieel vervoer van personen of goederen worden gebruikt.

Wil je toch nog meer informatie? Bekijk dan eens onze website.

 

Linkruil.org

Comments are closed.