Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

iPad Air bestellen of toch niet?

Toen de eerste iPad werd uitgebracht wisten veel mensen niet waarvoor het was en of ze er eigenlijk wel één wilden hebben. Nu staat Apple voor een geheel andere uitdaging: klanten overtuigen dat ze moeten upgraden naar de iPad Air. Dus, moet je de iPad Air kopen of toch niet?

iPad Air Ontwerp

De iPad Air is de grootste verandering aan het ontwerp sinds de introductie van de iPad 2 in maart 2011. Sindsdien zijn er nog twee iPad’s uitgebracht, beide hebben een identiek ontwerp, maar zijn wel uitgerust met het prachtige Retina-scherm, hoewel ze daardoor helaas ook een stukje dikker zijn vanwege de grotere accu die benodigd was.

Als je van een oudere iPad komt dan zal je ook direct het nieuwe ontwerp merken van de iPad Air. De iPad Air lijkt nu veel op de iPad Mini die vorig jaar werd uitgebracht. Dit betekent dat de hoeken minder rond zijn en dat de achterkant nu ook een kleurtje heeft gekregen. Persoonlijk vind ik dat de iPad Air er een stuk mooier uitziet. De iPad Air is nu te koop in de kleuren zilver/wit en zwart/space-grey.

De grootste verandering van het ontwerp is de voorkant van de iPad Air met een veel dunnere bezel rondom het scherm. Het merendeel van de tablets hebben vaak een behoorlijke rand rondom het scherm, overigens voor een goede reden. Bij een touchscreen is het namelijk belangrijk dat de duimen van de gebruiker niet per ongeluk op het scherm rusten, waardoor de druk van de duim wordt geregistreerd en het touchscreen een actie uitvoert waar je eigenlijk niet om hebt gevraagd.

iPad Air Kopen

Gelukkig heeft Apple hiervoor zelf een oplossing bedacht. De software van de iPad Air is namelijk zo intelligent dat het feit wanneer de duim rust op het scherm en wanneer je de input daadwerkelijk wilt gebruiken. Het is de perfecte oplossing, en daardoor kan de bezel een stuk kleiner worden gemaakt rondom het scherm. De functie kan overigens niet alleen op de iPad Mini en iPad Air worden gevonden, maar ook op alle oudere iPad’s, hoewel het probleem voor deze modellen een stuk kleiner zal zijn.

In Nederland zal de iPad Air vanaf vrijdag 1 november te koop zijn. Een iPad Air bestellen doe je via de Apple Store of één van de betere (web)winkels.

Linkruil.org

Comments are closed.