Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kabel tester – controleer alle verbindingen

Glasvezel maakt een enorme toetreden in onze samenleving. Een groot deel van Nederland is al voorzien van deze super kabels en steeds meer plaatsen worden er van voorzien. Maar ondanks alle beloftes blijft het een ingewikkeld iets. Miljoenen kabels worden getrokken en aan elkaar aangesloten om zo uiteindelijk uit te komen op de stabiele en super snelle verbindingen van de toekomst. Er kan dan ook van alles mis gaan. En dat is natuurlijk niet iets waar je op het eind achter wilt komen. Gebruik daarom tijdens de aanleg van zo’n netwerk altijd een kabel tester die kan meten of er daadwerkelijk data door de kabels vervoerd kan worden.

Het testen van het netwerk

Tijdens de aanleg van een netwerk kun je dus testen of alles wel werkt. Maar wanneer moet je dat testen en wat moet je dan doen als de test zegt dat het niet werkt? Het is aan te raden om de test regelmatig tijdens de aanleg uit te voeren. Niemand zit erop te wachten dat de test helemaal aan het eind ineens zegt dat iets niet werkt, en dat niemand weet waar het probleem zit. Dit voorkom je door de aanleg op te splitsen in onderdelen waarbij je dus per deel kan checken of alles goed gaat. Wanneer de kabel tester dan aangeeft dat er geen data door de verbindingen loopt kun je gemakkelijk het probleem opsporen.

De aanleg van een netwerk

Voor de aanleg van een netwerk worden natuurlijk professionele bedrijven ingezet. Deze bedrijven maken gebruik van alles wat nodig is voor de aanleg van een netwerk. En daarbij dus ook een tester. Als particulier denk je waarschijnlijk al snel aan het meten van de internetsnelheid. Daarvoor heb je niet per se een kabel tester nodig. Die geeft namelijk niet de internetsnelheid weer. Voor het meten van de snelheden kun je simpel gebruik maken van online beschikbare tools.

Linkruil.org

Comments are closed.