Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Mac Pro Kopen

Apple kondigde op 22 oktober eindelijk officieel de nieuwe Mac Pro (2013) aan. De Mac Pro is de snelste en meest uitbreidbare computer uit de Mac lijn. Tijdens het WWDC evenement in juni onthulde Apple de Mac Pro aan, maar tijdens een speciaal persevenement waar ook de nieuwe iPad Air, iPad Mini Retina en de MacBook Pro Retina modellen werden onthuld werden er meer details prijsgegeven over de releasedatum. Een Mac Pro kopen is vanaf december mogelijk in Nederland en de prijzen beginnen vanaf € 3.049,00.

Mac Pro Bestellen

De Mac Pro heeft een volledig nieuwe cilindrisch ontwerp gekregen dat volledig rondom de thermische kern van het systeem is ontworpen. Op het gebied van de hardware is de nieuwe Mac Pro twee keer zo krachtig als zijn voorganger, dat tot op heden altijd nog de snelste Mac computer was, ondanks het feit dat het systeem al drie jaar te koop is. Terwijl de prestaties aanzienlijk zijn toegenomen is het gehele volume nog maar 1/8 in vergelijking met het traditionele tower-ontwerp van zijn voorganger. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een erg innovatief ontwerp dat gebouwd is rondom kracht en efficiëntie.

Op de nieuwe Mac Pro 2013 vinden we verder poorten voor USB 3.0, Gigabitch Ethernet, HDMI 1.4 poorten en maar liefst zes Thunderbolt 2 poorten. De nieuwe connectiviteit technologie van Apple maakt snelheden tot 20Gbps mogelijk naar elk extern apparaat. Daarnaast is het ook mogelijk om de verbonden apparaten door te lussen, zodat je 36 apparaten op hoge snelheid met elkaar kan laten verbinden, waaronder externe opslag apparatuur, PCIe apparatuur en zelfs de nieuwe 4K desktop schermen. Toch zullen meer gebruikers zich interesseren in hoe snel het systeem opstart en hoeveel applicaties de Mac Pro tegelijkertijd kan draaien. Gelukkig lijkt dat wel goed te zitten, want de Mac Pro beschikt over een volgende generatie PCIe-flashopslag, dat 2.5 keer zo snel is als de snelste op SATA-gebaseerde SSD en tot 10 keer sneller dan een standaard 7200-rpm harde schijf, waardoor de Mac Pro het ideale systeem is voor het openen van grote bestanden of applicaties zoals Photoshop of Final Cut.

Een Mac Pro kopen doe je natuurlijk ook voor de krachtige processor, en op dit vlak lijkt het simpelweg uitstekend te zitten. De Mac Pro kan worden geconfigureerd met 6, 8 of zelfs 12 Intel Xeon cores, standaard zijn er twee GPU’s aanwezig van AMD met de mogelijkheid om in totaal drie 4K schermen aan te sturen, 4-channel DDR3 geheugen met een totale bandbreedte van 60GB/s, wat perfect is voor simulaties en het exporteren van video’s.

Linkruil.org

Comments are closed.