Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Mijn ervaringen met YoutubeDownloader

YoutubeDownloader is een programma dat, net als vele andere programma’s, belooft een eenvoudige en snelle oplossing te bieden voor mensen die hun youtube-filmpjes ook offline willen bekijken. Aangezien er wellicht veel mensen zijn die op zoek zijn naar een dergelijk programma en het niet altijd even makkelijk is een programma te beoordelen op zijn betrouwbaarheid, zal ik hier even mijn ervaringen meedelen met YouTubeDownloader, één van de bekendste programma’s om filmpjes van YouTube te halen.

Ik gebruik het programma zelf al een tijd, samen met enkele andere programma’s die tot een gelijkaardig doel dienen. We overlopen even de voordelen en nadelen van YoutubeDownloader.

Lokale Software

YouTubeDownloader is een programma, dus geen website waar je heen kan surfen, je link ingeven en dan meteen je filmpje kan downloaden. Voor sommige mensen is het misschien een nadeel dat je een apart programma moet downloaden, maar het biedt ook een aantal voordelen. Zo is de interface heel wat duidelijker dan enkele van de websites waarmee je filmpjes van YouTube kan halen. Wanneer je software downloadt en installeert, moet je natuurlijk wel altijd opletten dat je gen virussen of spyware binnenhaalt. Gelukkig is YouTubeDownloader (in mijn ervaringen althans) helemaal virus en spyware-vrij. Tijdens de installatie zijn er wel enkele aanbieden die je maar beter afslaat, dus let goed op of je zit met Ask als zoekmachine in plaats van Google opgescheept. Geen van deze aanbiedingen zou je echter spy- of malware kunnen noemen, wat bij sommige andere programma’s wel degelijk het geval is. YouTubeDownloader wordt door geen enkele virusscanner gezien als een gevaarlijk programma.

Gratis versie

Met de gratis versie van YouTubeDownloader kan je al een hele hoop, maar jammer genoeg zijn een aantal van de echt handige functies enkel beschikbaar voor betalende klanten. Een bijzonder handige functie lijkt me bijvoorbeeld om filmpjes direct naar mp3 te kunnen omzetten, zonder dat je er een extra tussenstap voor moet inlassen. Dat gaat jammer genoeg niet met de gratis versie en voor de pro versie moet je 22,90 euro per jaar ophoesten. Met de Pro versie kan je verder ook meerdere bestanden tegelijk converteren.

Over gebruiksgemak valt bij YouTubeDownloader echter niet te klagen. Het programma heeft een duidelijke interface en herkent bijna alle populaire filmpjessites, dus niet alleen YouTube. Meestal worden de links zelfs automatisch in het balkje gekopieerd, zodat je zelfs dat niet zelf hoeft te doen. De downloadsnelheden zijn lekker snel (al gaat het blijkbaar nog sneller met de pro versie). Op een paar seconden had ik een filmpje van drie minuten binnengehaald. De video player in het programma zelf doet wat hij moet doen, maar verwacht geen hoge kwaliteit. Om je filmpjes te bekijken, gebruik best een externe video-speler zoals VLC media player, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Over het algemeen is YouTubeDownloader een aardig programma dat ondanks een aantal minpuntjes het toch lijkt te winnen van de concurrentie. Vooral de snelheid en het gebruiksgemak zijn hierbij bepalende factoren. Er zijn vast en zeker nog honderden andere programma’s die een gelijkaardige functie vervullen en ik heb er slechts een aantal uitgetest. Het is belangrijk je eerst te informeren over copyright.

Linkruil.org

Comments are closed.