Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ontdek de toekomst met de mogelijkheden van glasvezeltechniek

Glasvezeltechniek is een nieuwe vorm van internet die veel voordelen en ondenkbare mogelijkheden biedt voor de mensheid. We bereiden ons hiermee voor op wat de toekomst ons allemaal mogelijk gaat brengen. En in combinatie van 5G wordt internet een nog belangrijke factor in ons leven dan het nu is. Maar wat kunnen we dan allemaal precies gaan verwachten en hoezo hebben we daar glasvezel voor nodig? Daar gaan we het in dit artikel uitgebreid over hebben!

Wat kunnen we in de toekomst allemaal verwachten van het internet?

De coronacrisis heeft ons laten zien dat we niet meer zonder internet kunnen en dat dat niet per se een slecht iets is. Dankzij internet hebben veel mensen en bedrijven hun dagelijks leven prima kunnen voortzetten, alleen dan in een online omgeving. Denk aan thuis werken, online vergaderingen of videobellen met opa en oma. Deze ontwikkeling was een jaar of 5 geleden nog niet denkbaar. En daarbij zijn ook meteen de verwachtingen voor de toekomst aangescherpt. De verwachting is dat werken, gaming en het streamen van films en series in de toekomst steeds beter gaat functioneren en dat de kwaliteit in alle aspecten verbeterd zal worden. Met bijvoorbeeld de toetreding van virtual reality zijn er complete nieuwe ervaringen beschikbaar voor ons. En daarvoor heb je een supersnelle en goede verbinding nodig.

Waarom is glasvezel nodig in de toekomst?

Omdat de bovengenoemde verwachtingen in een razendsnel tempo op ons af komen is glasvezel hard nodig. Dat komt doordat de oudere kabels die ons konden voorzien van internet niet altijd genoeg capaciteit hebben om alle behoeftes van mensen te kunnen dekken. Denk bijvoorbeeld aan grote straten of flatgebouwen waarbij iedereen gebruik maakt van de zelfde verbinding. Op die manier kunnen veel mensen niet hun favoriete serie streamen of online gamen en wordt thuis werken al helemaal onmogelijk. Daarom is glasvezeltechniek van groot belang voor de vormgeving van onze digitale toekomst.

Linkruil.org

Comments are closed.