Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Organogram

Misschien heb je het weleens moeten maken voor een schoolopdracht, of als stageopdracht, een organogram. In zo’n organogram wordt netjes de structuur van een organisatie weergegeven. Zo kun je heel snel en duidelijk zien hoe de structuur door het  bedrijf heen gaat. In zo’n organogram of organisational structure staat de directeur meestal bovenaan. Vanuit boven gaan de lijnen naar beneden toe. Onder de directeur kunnen bijvoorbeeld enkele onderdirecteuren staan.

Managers
Onder de eventuele onderdirecteuren bevinden zich de managers. Ook kan het zijn dat er geen onderdirecteuren zijn in een bepaalde organisatie. In dat geval vallen de managers onder de directeur (rechtstreeks). Wie vind je terug onder de managers? We hebben het hier trouwens over managers, maar in sommige bedrijven zal er sprake zijn van slechts één manager. Onder de managers vind je meestal teamleiders terug. Daar weer onder de “gewone” medewerkers die het werk uitvoeren. Dit kunnen bijvoorbeeld telefonisten zijn in een callcenter.

Powerpoint
Als je van plan bent een organogram te maken dan kun je hier bijvoorbeeld Powerpoint voor gebruiken. Powerpoint is een ideaal programma om dergelijke overzichten te maken. Vooral de nieuwere versies van Powerpoint hebben veel mogelijkheden vanwege voorgedefinieerde modules. en diagrammen. Hierdoor wordt het heel eenvoudig om een mooie organogram te maken. Veel succes!

Linkruil.org

Comments are closed.