Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Pc Gaming is nog nooit zo populair geweest!

Sinds jaar en dag is pc gaming natuurlijk populair onder de echte die-hard gaming fanaten. De komst van de consoles zoals Playstation en Xbox hebben echter een drastische daling laten zien op het gebied van verkochte pc games. Echter komt daar verandering in!

Pc games vliegen weer over de (digitale) toonbank.

In het verleden was het vrij simpel. Elk huishouden had wel de beschikking over een computer. Was er iemand in het gezin die hier een spelletje op wilde spelen, dan werd dit spel gekocht bij één van de bekende retailkanalen. Pc games waren dan ook in elke speelgoed winkel volop te vinden. Door de komst van het internet en de consoles is hier een groot verschil in ontstaan. Gamers kochten een spelconsole om hier alle spellen op te kunnen spelen en niet steeds hun computer te voorzien van een grafische upgrade. Daarnaast is door de komst van het internet de verkoop van pc games vooral in retailkanalen sterk teruggelopen en zijn de grote gaming portals in Nederland gaan stijgen. De afgelopen jaren zat de pc gaming markt dan ook in een dalende lijn. Toch zien wij daar de laatste tijd weer een stijgende lijn in.

Pc gaming wordt weer praktischer om te gebruiken

De grote roerganger verantwoordelijk voor de opmars van pc gaming is het streamingkanaal Twitch. Op dit kanaal streamen gamers hun eigen gameplay die vervolgens weer live bekeken kan worden door duizenden gamers. Erg populair is dit kanaal onder de fanatieke gamers die naast het spelen van hun eigen spellen ook de gameplay van andere mensen willen bekijken. Professionele gamers streamen hun gameplay ook waardoor het kijken ernaar ook erg leuk is. Het streamen gaat vooral via de PC waardoor volgers ook een pc willen aanschaffen om op dezelfde manier te gamen of te streamen.

De komende jaren gaan erg belangrijk worden

Door deze (op dit moment nog lichte) verschuiving worden de komende jaren erg belangrijk voor het gamen op de computer. Zet deze rage door dan kon de verschuiving van console gaming naar pc gaming wel eens significant te noemen worden. Helaas is het op dit moment nog niet zo ver, maar dat er iets aan het veranderen is, is wel duidelijk.

Linkruil.org

Comments are closed.