Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Pigtails gebruiken in glasvezelaansluitingen

Glasvezel is overal en zal de komende jaren op nog veel meer plekken te vinden zijn. Het is de nieuwe basis voor ons internet. Het biedt veel mogelijkheden voor toekomstige projecten waar goede verbindingen en hoge internetsnelheden voor nodig zijn. Om deze verbindingen te kunnen voorzien van een connector worden pigtails gebruikt. Essentiƫle onderdelen om een goede glasvezelverbinding in een woning of bedrijfspand tot stand te kunnen brengen. Waar glasvezel allemaal goed voor is en welke mogelijkheden pigtails bieden lees je in dit artikel!

De mogelijkheden met een glasvezelverbinding

Internet heeft de afgelopen jaren een flinke entree gemaakt in ons dagelijks leven. We gebruiken internet op al onze apparaten en we verwachten dat alles steeds maar sneller en beter wordt. Om dat voor elkaar te krijgen wordt er gebruik gemaakt van glasvezel. Een glasvezelnetwerk bestaat uit enorme glazen kabels die data kunnen versturen en in de vorm van lichtsignalen. Dankzij deze methode zijn gigantische internetsnelheden mogelijk en kun je gemakkelijk videobellen met iemand aan de andere kant van de wereld. Om een glasvezelverbinding af te maken zijn er pigtails nodig. Deze zorgen ervoor dat de kabels met de glasvezels een connector krijgen waarna de kabel eenvoudig gebruikt kan worden. Het klinkt allemaal erg simpel, en dat is het ook. Maar het is wel echt een cruciaal onderdeel van een goede en stabiele internetverbinding.

Internet in de toekomst

Glasvezel zal de komende jaren steeds belangrijker worden. We zien overal dat steeds meer mensen de wereld van gaming en streaming hebben ontdekt. Waar we in 2010 een aantal pubers op een PlayStation 3 zagen spelen wil iedereen nu de nieuwste PS5 hebben en kijkt iedereen non stop naar online streamingsdiensten. Deze ontwikkelingen zullen de komende jaren nog veel uitgebreider worden met de toetreding van 4 en 8k televisies en streaming. En ook op zakelijk gebied zijn er veel ontwikkelingen die een hoge internetsnelheid vereisen.

Linkruil.org

Comments are closed.