Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ready for the future met glasvezeltechniek

Glasvezeltechniek is een zeer moderne techniek om gegevens super snel te kunnen vervoeren. Er kunnen snelheden tot wel 100 Gigabyte per seconde. Dat zijn 100.000.000 appjes per seconde! Dat is super snel. Daarbij maakt de glasvezeltechniek gebruik van licht. Dit licht wordt via glas verplaatst waardoor gegevens dus letterlijk met de snelheid van het licht verplaatst kunnen worden. Zo kun je dus een gesprek voeren met iemand in China terwijl de vertraging slechts een paar seconden is.

Glasvezel aanleg

Omdat glasvezel een relatief nieuwe techniek is, heeft niet iedereen dit in de straat liggen. Veel straten buiten de grote steden hebben nog ouderwetse koperen verbindingen. Deze verbindingen zijn niet goed bestand tegen veroudering en grote hoeveelheden data die elke seconde vervoerd moeten worden. Deze verbindingen slijten dan ook over tijd, waardoor ze na verloop van jaren steeds minder data kunnen vervoeren. Dit komt omdat de kabels warmte uitstoten en hierdoor steeds minder capaciteit overhouden. De aanleg van glasvezel zal dan ook niet heel lang meer duren voor veel van deze gebieden.

Het voordeel van glasvezel

De glasvezeltechniek staat nog helemaal aan het begin van zijn tijdperk. Door de jaren heen zullen er steeds meer ontwikkelingen komen waardoor de technieken nog beter worden. Om deze reden ben je met glasvezelverbindingen helemaal klaar voor de toekomst. In de toekomst zullen we steeds meer en sneller internet nodig hebben. En in combinatie met de constante ontwikkelingen op het gebied van glasvezel zullen de glasvezelverbindingen je goed kunnen dekken gedurende de komende tientallen jaren. Voor de aanleg van deze verbindingen moet je over het algemeen bij jouw internetprovider zijn. Omdat zij genoeg kapitaal hebben om een volledige wijk te voorzien met glasvezelkabels. Wanneer je een bedrijf hebt kun je ook zelf een verbinding aanschaffen en deze dan vervolgens te laten aansluiten op een groter netwerk. Maar als consument zijnde raden wij je aan om te wachten op een internetprovider.

Linkruil.org

Comments are closed.