Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

SEO en SEA

Je wil met je website natuurlijk goed gevonden in zoekmachines zoals Google en Bing. Om dit te bereiken, kun je onder andere gebruik maken van SEO en/of SEA. Deze afkortingen staan voor Search Engine Optimization en Search Engine Advertising. Welke manier het beste uitpakt voor jouw website is voor iedereen verschillend. Wil je namelijk zo snel mogelijk resultaten zien tegen betaling? Of ga je liever voor resultaten op langer termijn waar je niets voor hoeft te betalen? Hierbij is de keuze geheel aan jezelf.

Search Engine Optimization

SEO staat voor Zoekmachine optimalisatie. Je optimaliseert je website dus voor bepaalde zoekwoorden die vaak worden gebruikt in Google. Het is hierbij wel belangrijk dat je relevante zoekwoorden gebruikt. Gaat je website over schoenen? Ga je site dan niet optimaliseren voor afwasmiddel of hondenbrokken, maar alleen voor zoekwoorden die te maken hebben met schoenen. De zoeker wil namelijk alleen terecht komen op websites die meer informatie kunnen geven over het gezochte zoekwoord.

Het grote voordeel van SEO is dat dit gratis is. Bij goed gebruik van SEO wordt je website namelijk getoond in de gratis zoekresultaten. Daarnaast zijn er ook nog betaalde zoekresultaten en hier kun je terecht komen door middel van SEA.

seo en sea

Search Engine Advertising

De betaalde variant, SEA, is ook een hele goede manier om een top positie te behalen in Google. Tegen betaling kun je advertenties kopen op bepaalde zoekwoorden. Hoe duur dit is, is afhankelijk van op welke zoekterm je onder andere wil adverteren. Het ideale hieraan is: je hebt je advertenties 24/7 in de hand en al binnen een zeer korte tijd kun je een hele goede positie in Google bereiken. Daarnaast is het ook nog zo dat je alleen betaald voor resultaten. Want, pas wanneer er wordt geklikt op een advertentie betaal je.

Benieuwd of SEO en/of SEA ook iets voor jouw website kunnen betekenen? Vraag dan eens advies aan een gespecialiseerd SEO en SEA Bureau dat zich hier dagelijks mee bezig houdt. Je kunt er tevens ook voor kiezen om dit aan een dergelijk bureau uit te besteden zodat je zeker weet dat je optimaal resultaat haalt uit SEO en SEA.

Linkruil.org

Comments are closed.