Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Spammen met linkbuilden

pingwin-seo-amsterdam
Iedereen die een beetje verstand heeft van SEO (zoekmachine optimalisatie) weet dat linkbuilding naast de on page optimalisatie nog steeds ontzettend belangrijk is om goed te ranken in zoekmachines zoals Google. Er zijn ook nog andere zoekmachines zoals bijvoorbeeld Bing maar we gaan het in dit artikel vooral hebben over Google omdat dat verreweg de belangrijkste zoekmachine is op dit moment met het grootste marktaandeel.
Het is van belang dat een website een natuurlijk linkprofiel heeft waardoor een en ander niet te kunstmatig overkomt bij Google. Dus is het van belang je linkteksten te variëren en niet alleen maar het zoekwoord als linktekst gebruikt waar je op gevonden wil worden. Ook spreiding van de linkbuilding bronnen is van groot belang. Dus niet alleen maar startpaginalinkjes maar ook links in artikelen, in content op relevante websites met autoriteit, Social Media links, etc. Maar nog steeds worden er zogenaamde “black Hat” technieken gebruikt in de linkbuilding om snel te kunnen scoren. Toegeven, in sommige gevallen kan dat een site een boost geven in de rankings, maar in de meeste gevallen niet voor lang. Google heeft een slim algoritme en leert steeds beter spam te herkennen.
Maar wat zijn nu spamtechnieken op het gebied van linkbuilden die je beter niet kunt gebruiken? We noemen er een paar hieronder.

Links verbergen

Google ziet links die zeer moeilijk te zien zijn of veerborgen zijn al snel als spam. De bedoeling van links is immers dat de bezoeker erop klikt om zo op een relevante pagina te komen die hoort bij de linktekst die wordt gebruikt. Er is een aantal manieren die gebruikt kunnen worden om links te verbergen. Even voor de duidelijkheid, niet doen dus!
– Link verbergen in een transparante image
– Link verbergen aan het einde van een zin in bijvoorbeeld de punt
– Link dezelfde kleur geven als de tekst en ook niet onderstreept (link kan visueel dus niet worden herkend)
– Link plaatsen onder aan de pagina van een website door het zoekmachinebedrijf of webdesignbedrijf zelf. (Dat levert bovendien alleen maar irrelevante links op voor die bedrijven)

Betaalde links

Het is ook niet handig om betaalde links te plaatsen, ook dat trucje doorziet Google tegenwoordig steeds beter. Betaalde links zijn immers overduidelijk alleen bedoeld om meer traffic te genereren en niet zozeer om bijvoorbeeld een merk te verstevigen. Zeker op pagina’s waar zelfs vermeld staat dat je links kunt kopen kun je beter wegblijven. Ook hier geldt, niet doen dus!

Linkruil.org

Comments are closed.