Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Spelemulators

Hoe gebruik je emulators?

Emulators zin programma’s die het voor jou mogelijk maken om oude, retro games te spelen op nieuwe hardware, zoals computers, mobiele telefoons of spelcomputers. De games die door emulators nagebootst worden, worden ROM’s genoemd. Dit is een afkorting van Read-Only-Memory, een naam die de games gekregen hebben omdat het kopieën zijn van cartridges of CD’s met de originele game.

 

Het gebruik van emulators om jouw speelomgeving uit te breiden en je gaming mogelijkheden te vergroten lijkt misschien lastig, maar het tegendeel is echter waar. Je hoeft geen computerexpert te zijn om emulatie toe te passen, maar je moet je wel even inlezen in het onderwerp en enkele stappen goed volgen. Om te beginnen, kies je eerst een systeem waar je op wilt spelen. Kies je bijvoorbeeld Nintendo, dan moet je een emulator downloaden die op dit systeem gebruikt kan worden. Let goed op dat je een Nintendo emulator download en geen emulator voor de PlayStation of Xbox. Doe je dit wel, dan heb je helaas niets aan je emulator, omdat je deze niet kunt gebruiken.

 

Heb je een geschikte emulator gevonden, dan zet je deze op je computer. Vervolgens unzip je alle programma’s in de map, zodat je deze kan gebruiken. Nu is het tijd om op zoek te gaan naar een retro game die je graag wilt spelen. Dit doe je tevens weer alleen voor de Nintendo, dus zoek alleen games uit die je op een Nintendo kan spelen. Download jouw favoriete game, start de game in de emulator die je gedownload hebt en kies ‘Load ROM’ of ‘Open ROM’ in het menu. Vanaf nu kun je gemakkelijk jouw ROM, of favoriete game, spelen op je computer. Je kan zelfs de doperoms Legal backups GBA  aanpassen, zodat deze wat meer aansluit op jouw wensen en behoeften.

 

Let op: om een ROM te kunnen spelen, moet je wel de originele game cartridge of CD en het systeem of de spelconsole waar je op wilt spelen, in je bezit hebben.

 

 

Linkruil.org

Comments are closed.