Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Streamen: wat is dat eigenlijk?

De term streamen bent u vast wel eens tegengekomen. Dat is eigenlijk ook niet echt verrassend, aangezien steeds meer bedrijven en websites gebruik maken van streaming diensten. Maar wat is het dan precies? Dat zal in dit artikel worden uitgelegd.

Afspelen tijdens downloaden

Wanneer u regelmatig het een en ander downloadt, zult u er wel van op de hoogte zijn dat u het bestand dat u aan het downloaden bent pas kunt gebruiken als het volledig is gedownload. Indien het bijvoorbeeld om een film gaat, kan dit best wel even duren en vraagt u uzelf wellicht af of het niet mogelijk is om gewoon alvast te beginnen met kijken. Er is immers al wel een deel gedownload, en waarom zou u dat deel dan niet al kunnen bekijken? Streaming werkt op basis van deze gedachte. Indien u aan het streamen bent, kunt u immers direct de muziek luisteren of de video bekijken, zonder dat het geheel al compleet binnengehaald is.

Video en audio streamen

Het is mogelijk om zowel video als audio te streamen. Wellicht zult u wel eens online naar de radio luisteren. In dat geval zal het dus om audiostreaming gaan. Wanneer je echter een video bekijkt op YouTube hebben we het over videostreaming. Kortom: u heeft waarschijnlijk dagelijks met streamen te maken en het idee erachter is veel eenvoudiger dan u voorheen wellicht dacht.

Linkruil.org

Comments are closed.