Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

To like or not to like

Je hebt een winkeltje geopend, een facebookpagina klaargestoomd maar je hebt geen tijd voor social marketing. Is het nu verstandig om Facebook likes te kopen of niet? En wat zijn ‘echte likes’? Op het internet vind je een hoop bedrijven die Facebook likes verkopen. Maar hoe zie jij de bomen door het bos? 

Waar komen Facebook likes vandaan?

Facebook likes kopenEr zit al een hele geschiedenis achter. Men is begonnen met eigenlijk fake likes aan accounts toe te voegen. Dit gebeurde door special ontwikkelde software die er voor zorgde dat je likes kreeg van letterlijk ‘lege Facebook profielen‘. Ben je de eerste die zo’n pakket aangekocht heeft, was er geen probleem en zorgde dat voor een enorme boost van je Facebookpagina. Maar naargelang er meer en meer ondernemers Fake likes kocht, diende Facebook daar een stokje voor te steken. Accounts werden geblokkeerd en daar zat je dan.

Dan is men er mee begonnen likes te geven van profielen die eigenlijk enkel opgezet waren voor die doeleinden. Dat noemde ze in der tijd ook reeds ‘echte’ likes. Dat klopt maar ook dat was nog vrij gevaarlijk voor je account en bracht totaal geen meerwaarde aan je Facebook profiel. Die likes zorgde voor mee geloofwaardigheid na aankoop maar een Facebookpagina met 5000 likes en totaal geen activiteit, is hoogst onwaarschijnlijk.

Meer informatie => Facebook likes kopen

Dan is men geleidelijk overgestapt naar ‘Like voor like‘ acties waar Facebookgebruikers zich gratis konden inschrijven in die programma’s. Wanneer een gebruiker een like geeft aan een Facebookpagina, kregen zij daar kredits voor terug en konden deze inwisselen in geld of waardebons. Dit zorgde voor iets meer activiteit maar nog niet helemaal wat de klant wilde. Door het toenemend aantal programma’s vonden ook meer en meer gebruikers systemen om Like voor Like te misbruiken. Ze werden er immers voor betaald. Het kon dus zijn dat je 100 likes kocht waarvan de helft op den duur gewoon ont-liked en vervolgens je account opnieuw gaat liken maar dan wel 50x na elkaar. Dat was het punt dat social media bedrijven opnieuw moesten op zoek gaan om betere kwaliteit te leveren aan hun klanten.

Ondertussen blijft de concurrentie aanzetten en social media marketing wordt alsmaar belangrijker in de ogen van Google. Men heeft dan effectief de vraag gesteld, wat willen bedrijven voor hun Facebookpagina en wat is goed voor SEO? Klanten zoeken nl. echte actieve Nederlandse Facebook fans (geen likes) die ook nog eens actief deelnemen aan discussies, posts enz. Om dat te bewerkstellingen ging met social media marketing helemaal anders aanpakken en dat is de trend die nu aanzet. Hie kan je eigenlijk kiezen tussen 2 systemen.

1. Social media service start in jouw plaats een campagne (wedstrijd, kortingen, lotterij enz.). De Facebook gebruiker kan zich enkel inschrijven in een beperkt aantal categoriën wat heb interesseert. Valt deze gebruiker in een bepaalde categorie (vb. Nederland – vrouw – Fashion)? Dan kan deze deelnemen aan die actiecampagnes. Op die manier ontvangt u dus gerichte Nederlandse likes die deelnemen aan campagnes.

2. De alle beste optie voor je Facebookprofiel en SEO is dat je zelf een actie opstelt. vb: win een pakket 1000 likes. Die actie plaats je op je site en op Facebook. De social media service gaat deze actie presenteren aan duizenden gebruikers die zich ingeschreven hebben in die branche. De gebruikers beslissen zelf of ze willen deelnemen aan deze actie of niet. Op die manier haal je het beste uit je aankoop.

Waarom mensen likes kopen

Dat is simpel. Het kost enorm veel tijd om zelf Facebook fans te vergaren. Je kan dat laten uitbesteden. Houd er wel rekening mee dat wanneer je geen degelijke post plaatst, het niet veel uithaalt. Zorg voor goede en leuke content op je Facebookprofiel.

Hoe zit het op lange termijn?

Wanneer je echte gerichte Nederlandse Facebook likes heeft kunnen bemachtingen dat kan dit alleen maar positief zijn voor je bedrijf. Maar zoals hierboven vermeld. Houd je lezers aandachtig en gemotiveerd.

Zijn Meer likes goed voor je sales?

Wanneer je dus zelf zo’n campagne kan opstarten en gerichte Facebookgebruikers er kan op afsturen, is dit prima voor sales. Dat is eigenlijk wat Facebook zelf doet. U kan Via Facebook zelf publiciteit maken zoals je met Google Adwords kan doen. Degelijke kwalitatieve campagnes zijn dus wel de vereiste. Daar wordt je bij geholpen.

Waar kan ik degelijke likes kopen?

Er zijn enkele bedrijven die met deze nieuwe methode gestart zijn. Likes kopen kan je bijvoorbeeld bij www.koopfacebookfans.nl. Hun doel is klanten fans te bezorgen en niet allen likes. Ze zijn niet de goedkoopste maar leveren prima service en degelijke kwaliteit.

Linkruil.org

Comments are closed.