Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Van grammofoonplaat naar digitale opname

De grammofoonplaat werd ontwikkeld door Emile Berliner en kent al meer dan honderd jaar geleden zijn oorsprong. De grammofoonplaat is een platte ronde schijf welke is bekleed met spiraalvormige groeven. Door met een naald over de ronddraaiende grammofoonplaat te gaan worden de geluiden ervan werkelijkheid. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd de eerste cd geproduceerd en werd het mogelijk om meerdere nummers op een schijf op te slaan en deze uiteindelijk digitaal te kunnen inzien, afspelen en bewerken. Nog steeds is een grote groep van over de hele wereld verknocht aan het beluisteren van grammofoonplaten. Toch is het vanaf heden mogelijk om grammofoonplaten om te zetten in digitale bestanden, zodat je de grammofoonplaat kwaliteit ook kunt meenemen naar elke gewenste plaats van bestemming via onder andere een cd.

Met verschillende betaalde en gratis audio software bewerkingsprogramma’s is het mogelijk om grammofoonplaten om te zetten naar een digitaal bestand. Een veel gebruikt digitaal bestand is bijvoorbeeld de Mp3 extensie. De Mp3 extensie maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat je de muziek bestanden kunt overzetten op cd’s en draagbare muziekspelers, zodat je op elk gewenst moment je favoriete muziek kunt beluisteren. Graag lichten we in dit artikel de gratis software Audacity toe, daar dit een zeer toegankelijk programma is voor iedere internetgebruiker.

Audacity gratis downloaden kun je eenvoudig toepassen en brengt je een stap dichterbij het omzetten van je grammofoonplaten naar een digitaal bestand. Je sluit eenvoudig de grammofoonplaat speler aan aan je computer. Om dit eenvoudig tot stand te laten komen is het aan te raden hier een USB grammofoonplaten speler voor te gebruiken. Als software pakket gebruik je de gratis software van Audacity, welke direct contact kan maken met de audio van de grammofoonplaten speler. Uiteraard is het ook mogelijk om met een niet USB grammofoonplaten speler een grammofoonplaat om te zetten naar een digitale opname. Een mogelijkheid welke je kunt toepassen is het met een goede kwaliteit microfoon opnemen van de muziek welke de grammofoonplaten speler laat horen. Zo kun je toch eenvoudig, zonder USB grammofoonplaten speler, een grammofoonplaat omzetten naar een digitaal bestand.

Bovendien kun je met Audacity ook opgenomen muziek bestanden bewerken. De zojuist opgenomen grammofoonplaat kun je dus opsplitsen in verschillende regionen, welke je individueel kunt bewerken. Zo kun je onder andere de snelheid en toonhoogte van bepaalde facetten van het geluidsbestand bewerken, om zodoende een goede kwaliteit van je omzetting te waarborgen. Op deze wijze zet je dus niet enkel en alleen een grammofoonplaat om in een digitaal bestand, maar kun je desgewenst ook de kwaliteit van de grammofoonplaat verbeteren. Zet dus voortaan met behoud van kwaliteit je grammofoonplaten om naar digitale bestanden.

Linkruil.org

Comments are closed.