Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Versnel de verwerkingstijd met snelle kleurenprinters

De printer speelt in veel bedrijven een belangrijke rol. Zo heeft een kleine basisprinter doorgaans een afdruksnelheid (in zowel kleur als zwart-wit) van 5 tot 10 ppm (pagina’s per minuut). Met een moderne multifunctionele laserprinter wordt deze snelheid al snel meer dan verdubbelt en bij de snelste modellen die op de markt beschikbaar zijn, loopt dit op tot 30 ppm en hoger. Het spreekt dus voor zich dat een juridisch bedrijf of een uitgeverij alleen al door een snelle kleurenprinter heel veel tijd kunnen winnen. Ook voor bedrijven waar het papierverloop minder groot is, kan er dankzij een snelle(re) printer toch nog heel wat tijd worden gewonnen.

Voordelen snelle kleurenprinters

Duizend pagina’s per dag printen (en zelfs veel meer) is de realiteit voor meerdere bedrijven. Met een klassieke printer van 10 ppm zou dit al snel 1u40 in beslag nemen. Dit zonder rekening te houden met de tijd die nodig is om voortdurend de lege papierlade bij te vullen. Met een multifunctionele laserprinter zoals Koycera’s TASKalfa 3252ci die 32 pagina’s per minuut print doe je over dezelfde duizend pagina’s slechts iets meer dan een half uurtje. Bovendien hoef je niet eens één keer de papierlade bij te vullen. Uiteraard print niet elk bedrijf dagelijks duizend pagina’s, maar bedenk dat deze tijdswinst ook gerealiseerd kan worden over een langere periode.

Tips voor een optimale verwerkingstijd

Om de verwerkingstijd van kleurenprinters optimaal te houden, houd je best rekening met enkele zaken. Zo is het belangrijk om een printer op de correcte manier aan en vooral uit te schakelen, schakel ook nooit de stroom uit terwijl de printer nog aan staat. Om de verwerkingstijd te optimaliseren, kan je ook de te printen bestanden bundelen en de printer zijn ding laten doen tijdens een vergadering of een pauze. Uiteraard kan dit niet wanneer je de papieren snel nodig hebt. Ook een printer met (kleuren)touchscreen en duidelijke instructies hierop helpt om alles uit de printer te halen.

Linkruil.org

Comments are closed.