Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waar op letten bij een website en domeinnaam?

Je website kan er natuurlijk erg gelikt uitzien, wanneer er nauwelijks tot geen bezoekers opkomen, heb je daar vanzelfsprekend weinig aan. Mensen kunnen op diverse manieren op je site komen. Via andere websites, via mond-tot-mond omdat ze een goed verhaal hebben gehoord van bekenden, via reclame zoals folders, flyers of een advertentie in de krant, via een grappige reclame op lokale of landelijke tv, een spotje op de radio, een advertentie in een veel gelezen tijdschrift of door sponsoring. Er zijn tal van mogelijkheden, maar je kiest waarschijnlijk het liefst voor een mogelijkheid die geld oplevert.

De meeste mensen zullen via een zoekmachine op je site terecht komen. Tenminste, als je vindbaar bent. Het is daarom van essentieel belang dat een website zeer goed vindbaar is in Google of een andere bekende zoekmachine. Door goed in Google of Bing staan of scoren, is voor veel bedrijven van belang. De domeinnaam is daarom ook erg belangrijk. Zonder een goede domeinnaam sta je eigenlijk vaak veel verder in Google, dan met een goede domeinnaam. Het kost vaak wel wat en misschien dat je een domeinnaam kopen moet, maar het is vaak wel een goede optie.

Extensie

Als je een website wilt opzetten die zich op Nederlanders richt is de extensie .nl de beste optie. Google hecht namelijk meer waarde aan .nl dan aan extensies als .info, .biz of .cc enz. Voor een Engelstalige website zijn .com of .co.uk de beste extensies om te nemen. Als de .nl extensie bezit is kiezen veel mensen vaak voor een .com of een .net extensie.

Linkruil.org

Comments are closed.