Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarom is de Acer Aspire V5 zo interessant?

De meeste laptops die werkelijk interessant zijn hebben een behoorlijke prijs. De Aspire V5 van Acer is een compleet ander verhaal, dit is kort gezegd een fantastische laptop met een subtiel prijskaartje. Deze laptop van Acer is uitgerust met een touchscreen wat heerlijk in gebruik is samen met Windows 8. Ik ga voor je onthullen of deze relatief goedkope laptop meer is dan rozengeur en maneschijn.

Aan de behuizing van deze Acer laptop zie je niet direct dat het om een instapmodel gaat, de Aspire V lijn kent dan ook meerdere duurdere modellen zoals de Acer Aspire V7. Het enige directe verschil tussen dit instapmodel en de duurdere types is het ontbreken van achtergrondverlichting op het toetsenbord en de unieke bestikkering, voor de rest oogt het model zoals de andere modellen uit de V reeks van Acer. De Aspire V5 is iets kleiner dan de reguliere laptop omdat er gebruik wordt gemaakt van een 14” display. Het gaat in dit geval om een normaal TN display met begrensde kijkhoeken en 1366x768px. Het is wel uniek dat je voor ongeveer 500 euro een touchscreen met 10 aanraakpunten aantreft op deze laptop. De Acer Aspire V5 is een dun ontwerp maar is wel voorzien van een dvd brander wat je niet vaak meer tegenkomt bij hedendaagse Ultrabooks. Het dunne ontwerp heeft wel impact op de connectiviteit. Deze laptop van Acer heeft 3 USB aansluitingen, waarvan één HDMI en één USB 3.0. Ook is er een unieke poort voor de verloopkabel die wordt meegeleverd. Deze laptop mag dan klein en compact zijn maar weegt toch een verbazingwekkende 2,1 kg.

Het toetsenbord van deze laptop is absoluut de allerfijnste die je gaat aantreffen op de laptopmarkt maar het typt niet vervelend. Sommige toetsen zijn wellicht iets kleiner dan je gewend bent maar er

valt niet te klagen over dit keyboard. Het touchspad is dan weer wel bovenmaats groot, naar eigen zeggen combineert dit fijn met Windows 8. Sommige vertrouwde fysieke buttons ontbreken wat op het begin even wennen is maar de combinatie touchpad, keyboard en touchscreen werkt fijn op deze Acer laptop met Windows 8.

Linkruil.org

Comments are closed.