Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarom witruimte zo belangrijk is in webdesign

Ontwerpers zijn er op verliefd, en klanten willen het graag helemaal opvullen. Wat zou het kunnen zijn? Witruimte natuurlijk! Witruimte is een van de meest gemiste en onderbenutte elementen die een layout goed maken. Te vaak wordt witruimte als een lege ruimte gezien, en ruimte die opgevuld moet worden. Echter is de waarheid dat witruimte een onmisbaar deel van je design is. Maar waarom is het zo belangrijk en hoe kunnen we er goed gebruik van maken..?

Wat maakt het uit?

Als een ontwerper geloof ik zelf dat witruimte de fundamentele bouwsteen van goed ontwerp. Wanneer ontwerpers het over witruimte hebben, hebben ze het eigenlijk over de negatieve ruimte, de ruimte tussen elementen in een compositie. Het is het deel van de pagina die blanco is, de ruimte tussen afbeeldingen, marges en afloop. Het is de ruimte tussen kolommen, tussen regels die zorgt voor visuele rust voor het oog.

Witruimte is een belangrijk ontwerp element voor een goede reden. Wanneer het goed en correct gebruikt wordt kan het een ontwerp een niveau hoger brengen. We moeten onze layouts zo ontwerpen dat ze prettig zijn voor het oog zodat mensen willen blijven lezen. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat als we aan het ontwerpen zijn voor het web, dat ons nummer 1 doel is om een goed product te leveren.

De voordelen van witruimte:

  1. Verbeterde leesbaarheid
  2. Meer interactie
  3. Mogelijkheid om CTA’s er uit te laten springen
  4. Site krijgt een netter uiterlijk
  5. Creƫert balans
Linkruil.org

Comments are closed.